Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: EATON ONLINE TOUR: PVA rozvaděče dle ČSN EN IEC 61439-2 příloha DD DNES ve 13:00 hodin ŽIVĚ (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 5.03.2024
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

EATON ONLINE TOUR: PVA rozvaděče dle ČSN EN IEC 61439-2 příloha DD DNES ve 13:00 hodin ŽIVĚ


EATON ONLINE TOUR: PVA rozvaděče dle ČSN EN IEC 61439-2 příloha DD DNES ve 13:00 hodin ŽIVĚ
Dozvíte se, jak norma ČSN EN IEC 61439-2 příloha DD zpřísňuje požadavky na rozvaděče zapojené do fotovoltaických systémů. Projdou se hlavní změny a požadavky, které je potřeba splnit. Např. bezpečnost a spolehlivost, prevence proti elektrickému oblouku, stejnosměrné sítě, propojení s ČSN 33 2000, trvanlivost izolačních materiálů, ověření oteplení ...
Komerční sdělení, ze dne: 5.03.2024



Stručně ...
Změny v normě pro rozvaděče ve fotovoltaických aplikacích. Vyšla nová norma pro rozvaděče v fotovoltaice ČSN EN IEC 61439-2. Přináší specifické požadavky pro rozvaděče ve fotovoltaických systémech. Zohledňuje náročnější podmínky, kterým jsou vystaveny. Fotovoltaické systémy jsou vystaveny jiným podmínkám než běžné rozvaděče. Jaké klíčové změny norma přináší? Jedna z věcí je snížení rizika poruchy způsobené elektrickým obloukem. Norma uvádí, že i když je riziko malé, je dobré ho ještě více minimalizovat. Bezpečnost především. A co další změny? Norma se také zaměřuje na rozvaděče pro stejnosměrné sítě, což je důležité pro fotovoltaické aplikace. A je tu propojení s normou ČSN 33 2000, která zavádí novou charakteristiku, jmenovitě "skupinový jmenovitý proud obvodu rozvaděče".

Norma klade důraz na to, aby izolační materiály v rozvaděčích nepřijatelně nestárly. To zajistí, že rozvaděče budou bezpečné a spolehlivé po celou dobu své životnosti. A co ověření oteplení? Norma zavádí možnost ověření oteplení bez nutnosti zkoušení skutečného uspořádání, což ulehčí testování aktivně chlazených rozvaděčů a obvodů.

PVA rozvaděče dle ČSN EN IEC 61439-2 příloha DD

Přednášející: Petr Eliáš



Dotazy můžete pokládat na SLI.DO






Potřebujete-li další technické informace k probranému tématu, případně máte zájem, aby vás kontaktoval obchodní zástupce EATON, pomocí odkazu ZDE ... Do formuláře napište, o co máte zájem.
 

Podrobné materiály k přednášce
 si budete moci stáhnout
po registraci a odvysílání webcastu ZDE!






SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Eaton Elektrotechnika s.r.o. - Komárovská 2406, Praha 9 - 267 990 411 - ElektrotechnikaCZ@eaton.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.