Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

EATON ONLINE TOUR: Obloukové ochrany AFDD


Document Actions
EATON ONLINE TOUR: Obloukové ochrany AFDD
Je oblouková ochrana AFDD přijatá českými odborníky tak, jak si opravdu zaslouží? Bylo řečeno skutečně vše co být řečeno mělo? V následujícím pořadu můžete sledovat vysvětlení principu funkce obloukové ochrany. Produktový specialista zmíní doporučení ke správné instalaci a samozřejmě nezapomene odpovědět na položené dotazy. Sledujte zde ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 6.12.2022



EATON ONLINE TOUR: Obloukové ochrany AFDD

Přednášející:  Jan Marek




Dotazy položené během vysílání:
  • Zajímalo by mě použití Afdd v obvodech s IT technologií. Já bych to tam snad ani nasadit nechtěl. Zaprvé to je kontrolováno jinak a možná taky více často, než nějaký obvod v ložnici, ne?
  • Bratr žije v Coloradu a podle něj jde o záležitost starou někdy od roku 2004 a prý v Evropě to není tak důležité. Proč by to došlo z USA do Evropy až po 15. létech?
  • Co jsem zatím postřehnul, tak AFDD jsou jednofázové a někdy v kombinaci jističe a chrániče. Vyrábí se, nebo je to v úmyslu vyrábět pro 3 fáz zapojení (třeba za hlavním jističem) pro celý objekt?
  • V jiných zemích převažuje 1 fázové napojení domácností (dřevostavby) ale u nás je zažité napojení na 3 fáz.?
  • Rád bych viděl nějakou aplikaci AFDD v ČR. Myslím ne jen to, že to bude osazené v rozvaděči ale i to riziko kvůli kterému se do AFDD investuje.
  • My jsme zkoušeli simulaci afdd v dílně a i s hodně velikým jiskřením přístroj nevybavil. Je možné, že bychom jiskřili málo nebo špatně? V obvodu bylo 2500W! Možná špatná značka?
  • A co zdravotnictví? Tam se ne/hodí?
  • Jaká je odolnost elektroniky AFDD proti přepětí?
  • A odpovědi na dotazy jsou kde?
  • Ty jsou až později aby se na ně mohli nachytřit a neodpovídali stručně. Taky jsem zvědavej!




Potřebujete-li další technické informace k probranému tématu, případně máte zájem, aby vás kontaktoval obchodní zástupce EATON, pomocí odkazu ZDE ... Do formuláře napište, o co máte zájem.
 


Podrobné materiály k přednášce
 si budete moci stáhnout
po registraci a odvysílání webcastu ZDE!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 30)


FIREMNÍ TIPY
Podíl výroby energie z obnovitelných zdrojů neustále roste a stále významněji ovlivňuje oblast dodávek energie. Klíčovým úkolem je vyrovnat proměnlivou výrobu obnovitelné energie s konstantní poptávkou spotřebitelů energie. Přednáška by tak mohla nabídnout komplexní pohled na současný stav a budoucí perspektivy energetiky s ohledem na udržitelný rozvoj a změnu klimatu ...
Dozvíte se, jak norma ČSN EN IEC 61439-2 příloha DD zpřísňuje požadavky na rozvaděče zapojené do fotovoltaických systémů. Projdou se hlavní změny a požadavky, které je potřeba splnit. Např. bezpečnost a spolehlivost, prevence proti elektrickému oblouku, stejnosměrné sítě, propojení s ČSN 33 2000, trvanlivost izolačních materiálů, ověření oteplení ...
Jste-li výrobcem strojů či řídicích rozvaděčů a toužíte být v obraze o nejnovějších trendech a produktech ve vašem oboru, pak si nenechte ujít toto živé vysílání! V prezentaci společnost Eaton představí svůj aktuální sortiment a poslední inovace v konstrukci strojů a rozvaděčů. Odhalí, jak moderní technologie a řešení mohou transformovat podnikání a posunout vaše produkty na čelo průmyslového vývoje. Připojte se a objevte, co vše Eaton přináší do světa strojírenství a elektrotechniky!
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933