Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

EATON on-line TOUR podzim 2020


Document Actions
EATON on-line TOUR podzim 2020
Ať již dopadnou podzimní "covidová" opatření v Česku jakkoliv, všichni se chystáme na druhou část sezóny tak, abychom nebyli zaskočení. Je tomu tak i u EATONu. Ten naplánoval své informační TOUR formou veřejných webcastů. Podobně jako v letošním prvním pololetí i nyní budete mít možnost výběru, jak se vše potřebné dozvědět. Jaká témata můžete očekávat? Vše sledujte v článku! Rozvaděče, software pro výrobce rozvaděčů, softwarek dimenzování nn sítí, frekvenční starter vs. frekvenční měnič ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 24.08.2020


EATON Elektrotechnika připravila podzimní sérii webcastů, která bude startovat začátkem září a poslední díly sahají do listopadu.

Přehled chystaných témat:



úterý 8. září 2020, od 13:00 hodin
Chytrá elektroinstalace xComfort snadno ve 3 krocích.
Dnes se často píše a mluví o chytré domácnosti, chytrém bydlení atd. Jak ale ve skutečnosti vypadá chytré bydlení z pohledu elektroinstalace? Eaton díky dlouholeté zkušenosti s bezdrátovými technologiemi a řídicími systémy xComfort navrhnul jednoduchou chytrou elektroinstalaci ve 3 krocích, kterou zvládne elektroinstalatér i bez speciálních znalostí programování. Navíc chytré a automatizované funkce si může dokonce zákazník přizpůsobit sám. Pro opravdu náročné a komplexní požadavky na automatizovanou elektroinstalaci lze též s výhodou použít chytrou jednotku Smart Manager, kterou naprogramují certifikovaní xComfort partneři. Začněte i vy nabízet a realizovat moderní chytrou elektroinstalaci připravenou pro budoucnost.

Přednášející: Jaromír Pávek & Ondrej Sabatula
Dotazy k tématu pokládejte na https://sli.do/91532



úterý 15. září 2020, od 13:00 hodin
Návrh a ověřování rozvaděčů nízkého napětí? S programem E-Config je to rutina. 
Navrhování rozvaděčů nízkého napětí a příprava dokumentace pro posouzení shody je časově náročný proces. Příprava soupisky „do posledního šroubku“, návrh osazení přístrojů a komponentů v rozvaděči a proces přípravy dokumentace dle souborem norem ČSN EN 61439 zabere v leckterých případech více času než samotná výroba rozvaděče. Vyhněte se chybám, kterých se můžete během návrhu dopustit. Eaton nabízí software E-Config, který umí výrobce rozvaděče celým procesem návrhu provést. Nakonfigurovat rozvaděč, vypočítat oteplení a vytisknout potřebnou dokumentaci se tak stává záležitostí několika minut.

Přednášející: Šimon Szczotka & Lukáš Matějíček
Dotazy k tématu pokládejte na https://sli.do/55690



úterý 22. září 2020, od 13:00 hodin
Aplikace s easyE4 – malý, ale šikovný (kontrolér).
Těžko bychom našli větší technologický symbol současné doby, než chytrý mobilní telefon. Chceme se z něj dozvídat vše, chceme pomocí něj vše ovládat. Tak proč ne naši technologii? Jakoukoliv technologii. Právě nová řada programovatelných relé easyE4 to doopravdy umožní. Bez potřeby speciálních programovacích kabelů, s jednoduchým software v českém jazyce a spoustou užitečných funkcí se mohou stát základem malých domácích aplikací, stejně tak jako jednotkou distribuovaného řízení větších technologických celků. Komunikativní, univerzální, s vestavěným webserverem a mailserverem za lepší cenu než předchozí verze a ještě více easy. Naučíte se jej programovat za několik hodin a po zbytek času vám může sloužit nebo vydělávat. Přijďte se seznámit s naprosto novou generací užitečných základních nástrojů automatizace a získáte mnoho místa ve vašich rozvaděčích a volný čas jako bonus.

Přednášející: Ivo Škapa & Jindřich Bulva
Dotazy k tématu pokládejte na https://sli.do/53644



úterý 29. září 2020, od 13:00 hodin
Nouzové osvětlení podle ČSN EN 1838 v praxi.
Každý jistě ví, jak má být správně navržené nouzové osvětlení. Proč si ale nezopakovat to, co už dobře znáte, a to na konkrétních případech z praxe. Projdeme si nejdůležitější části normy ČSN EN 1838 a ukážeme si nejčastější chyby a problémy, se kterými se můžete setkat. Například kolikrát jste viděli nouzové svítidlo nad hasicím přístrojem, požárním tlačítkem nebo místem první pomoci? Zároveň bychom vám chtěli představit některá naše svítidla, která se pro uvedené případy nejlépe hodí.

Přednášející: Robert Janák & Petr Eliáš
Dotazy k tématu pokládejte na https://sli.do/97421



úterý 6. října 2020, od 13:00 hodin
Frekvenční startér vs. Frekvenční měnič – řízení pohonu snadno a levně.
Frekvenční měniče si za poslední desítky let vydobyly nezastupitelné místo v oblasti pohonů. Nejde pouze o přesné řízení všemožných technologií, ale v poslední době stále častěji především o úsporu energie. Bez ohledu na to, zda jsou důvody ekonomické či ekologické. I přes jejich nesporné výhody, ale stále existovaly překážky pro jejich nasazení. Ať už to byla vysoká cena pro malé projekty anebo obavy z komplikovaného programování a nutnosti zaměstnávat drahého specialistu. Proto jsme uvedli na trh novou řadu frekvenčních měničů, které jsou tak dostupné a jednoduché, že jsme pro ně museli vymyslet novou kategorii – frekvenční startéry. To naznačuje, že mohou nahradit stykačové kombinace nebo softstartéry pro rozběh motorů. Ale ony toho umí mnohem více a ve většině případů bez potřeby jakéhokoliv nastavování a programování. Pokud jste ještě neměli tu čest, přijďte se seznámit.

Přednášející: Ivo Škapa & Jindřich Bulva
Dotazy k tématu pokládejte na https://sli.do/72404



úterý 13. října 2020, od 13:00 hodin
Program Pavouk – dimenzování nn sítí snadno a rychle.
Výpočet zkratových proudů, jako i ostatních elektrických veličin potřebných pro správný návrh elektroinstalace, mnohdy nepatří k těm nejjednoduším. Nicméně se softwarem Pavouk je to snadno řešitelné. Pojďte si s námi projít Pavouka a zjistíte, že výpočet zkratových proudů, úbytků napětí, ale i dimenzování kabelů a jisticích přístrojů není nic složitého. Funkční projekt i s prvním výpočtem lze vytvořit během několika minut. Pokud nevěříte, zúčastněte se našeho školení, kterým vás bude provázet František Štěpán a Jan Marek.

Přednášející: Jan Marek & František Štěpán
Dotazy k tématu pokládejte na https://sli.do/45312



úterý 20. října 2020, od 13:00 hodin
Program Pavouk pro výrobce rozvaděčů.
Výrobci rozvaděčů se častokrát stávají terčem kritiky zákazníků za nevhodně řešenou selektivitu jisticích přístrojů, špatně řešenou záložní ochranu nebo nevhodně vybrané motorové spouštěče. Těmto a mnoha dalším výtkám lze předejít používáním softwaru Pavouk firmy Eaton, který disponuje užitečnými nástroji pro výrobce rozvaděčů, kterými lze velice jednoduše ověřit zamýšlené řešení. V tomto webcastu se dozvíte, jak s těmito nástroji pracovat, jak si jednoduše zobrazit vypínací charakteristiky jističů, charakteristiky motorů a vedení, vyhodnocovat selektivitu a záložní ochranu bez nutnosti používat nespočet katalogů a datových listů. Vše na jednom místě – v Pavouku.

Přednášející: Jan Marek & František Štěpán
Dotazy k tématu pokládejte na https://sli.do/96881



úterý 27. října 2020, od 13:00 hodin
Jak na „velké“ výkonové rozvaděče.
U velkých výkonových rozvaděčů se většinou neobejdeme bez ověřování zkratové odolnosti či ověřování oteplení pomocí zkoušení. Tyto zkoušky jsou obvykle schopny provádět pouze specializované zkušebny a jsou velmi nákladné. Společnost Eaton má ve své nabídce rozvaděčové systémy typově ověřené dle ČSN EN 61439-1, -2, jedná se o řady xEnergy Light do 1600A a xEnergy Main do 7000A. U těchto systémů byla zkratová odolnost, oteplení, stejně jako další parametry ověřeny na renomovaných zkušebnách v souladu se souborem norem ČSN EN 61439. Výrobcům rozvaděčů se tak nabízí možnost využití typově ověřených sestav firmy Eaton, díky čemuž pak nemusí provádět nákladné zkoušky. Je však zapotřebí při návrhu a výrobě rozvaděče dodržet veškeré pokyny a návody firmy Eaton. V tomto díle si na řešeném příkladu ukážeme, že to není nic složitého.

Přednášející: Šimon Szczotka & Lukáš Matějíček
Dotazy k tématu pokládejte na https://sli.do/58388



úterý 3. listopadu 2020, od 13:00 hodin
Eaton - lídr ve vn rozvaděčích bez plynu SF6, rozšiřuje portfolio o distribuční transformátory.
Při příležitosti 60. výročí VN technologie EATON bez použití plynu SF₆ si připomeneme návrh a aplikaci vn rozvaděčů XIRIA (24kV, 630A, 20kA) a distribučních transformátorů (suchých i olejových do 36kV, 5000kVA). Kromě podstatných detailů, které je potřeba při návrhu znát, si připomeneme důležité normy včetně požadavku na nízké ztráty Ecodesign Tier 1 a Tier 2.

Přednášející: Pavel Vyhnálek & Lukáš Matějíček
Dotazy k tématu pokládejte na https://sli.do/41797



úterý 10. listopadu 2020, od 13:00 hodin
Selektivita a záložní ochrana jističů.
V tomto webcastu si představíme základní teorii a zodpovíme nejčastější dotazy k tématu pod vedením Františka Štěpána. Při tom si ukážeme i užitečné funkce nových výkonových jističů NZM s digitální spouští PXR.

Přednášející: František Štěpán
Dotazy k tématu pokládejte na https://sli.do/45869



Přednášky, které na sebe navazují, jsou koncipované jako samostatné bloky, lze je zhlédnout i jednotlivě. Své vlastní dotazy a názory můžete psát před i v průběhu vysílání v chatu na SLI.DO. Ke každému tématu je vlastní místnost a odkaz, viz níže. Školení jsou zdarma a nebudou účtované žádné poplatky za telefonické připojení zvuku.

Poznámky:
  • Webcasty uvidíte na Elektrika.TV (nebo stránkách partnerů).
  • Archív videozáznamů EATON naleznete zde.
  • Webcasty (na rozdíl od webinářů) lze sledovat v běžných prohlížečích bez nutnosti přihlašování.
  • Dotazy k jednotlivým tématům podávejte přes uvedená SLI-DO.
  • Během živého vysílání můžete dotazem vstoupit prostřednictvím hovoru na telefonní lince 773 123 100. 




Podrobné materiály z přednášek,
které proběhnou si budete moci stáhnout



 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Eaton Elektrotechnika s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Podíl výroby energie z obnovitelných zdrojů neustále roste a stále významněji ovlivňuje oblast dodávek energie. Klíčovým úkolem je vyrovnat proměnlivou výrobu obnovitelné energie s konstantní poptávkou spotřebitelů energie. Přednáška by tak mohla nabídnout komplexní pohled na současný stav a budoucí perspektivy energetiky s ohledem na udržitelný rozvoj a změnu klimatu ...
Dozvíte se, jak norma ČSN EN IEC 61439-2 příloha DD zpřísňuje požadavky na rozvaděče zapojené do fotovoltaických systémů. Projdou se hlavní změny a požadavky, které je potřeba splnit. Např. bezpečnost a spolehlivost, prevence proti elektrickému oblouku, stejnosměrné sítě, propojení s ČSN 33 2000, trvanlivost izolačních materiálů, ověření oteplení ...
Jste-li výrobcem strojů či řídicích rozvaděčů a toužíte být v obraze o nejnovějších trendech a produktech ve vašem oboru, pak si nenechte ujít toto živé vysílání! V prezentaci společnost Eaton představí svůj aktuální sortiment a poslední inovace v konstrukci strojů a rozvaděčů. Odhalí, jak moderní technologie a řešení mohou transformovat podnikání a posunout vaše produkty na čelo průmyslového vývoje. Připojte se a objevte, co vše Eaton přináší do světa strojírenství a elektrotechniky!
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933