Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: EATON: Nová aplikace easyParameter App (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 27.02.2014
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

EATON: Nová aplikace easyParameter App


EATON: Nová aplikace easyParameter App
Společnost Eaton Elektrotechnika přichází s novou aplikací easyParameter App určenou pro komunikaci s řídicím relé easy800, jež usnadňuje ovládání a kontrolu strojních zařízení a výrobních linek v průmyslovém provozu. Prostřednictvím aplikace lze vytvářet individuální uživatelská ovládací rozhraní s různými úrovněmi uživatelských práv a definovat, které parametry budou ke čtení, a které k zápisu. Aplikace je navržena pro chytré telefony a tablety s OS Android a je dostupná bezplatně ke stažení.
Komerční sdělení, ze dne: 27.02.2014



Pomocí aplikace easyParameter App mohou výrobci strojů, strojních zařízení i celých výrobních provozů vytvářet svá vlastní uživatelská rozhraní, která zjednoduší ovládání i kontrolu zařízení a výrobních linek v průmyslovém provozu.

Komunikace s řídicím relé až na 10 metrů
Aplikace je navržena pro chytré telefony a tablety s operačním systémem Android (verze 2.2 a vyšší) vybavené Bluetooth technologií. Komunikace s řídicím relé easy800 probíhá přes Bluetooth adaptér (EASY800-BLT-ADP) s dosahem až 10 metrů.

Lze určit, které parametry budou ke čtení, a které k zápisu
Prostřednictvím aplikace easyParameter App může programátor uživatelského rozhraní definovat, které parametry (datum, čas, aktuální hodnoty a parametry funkčního bloku, týdenní či roční spínací hodiny, stav bitu) budou pouze ke čtení, a které bude možné přepisovat. Stavy vstupů a výstupů jsou k dispozici vždy pouze ke čtení.



K tvorbě uživatelského rozhraní 25 operátorských stránek
Uživatel aplikace pak může definovat, které z následujících prvků budou pouze ke čtení a které k zápisu: individuální provozní hodnoty zařízení; jednotky, v nichž budou hodnoty specifikovány a při jakých krocích se budou měnit; horní a dolní mezní hodnoty. Konstruktéři strojních zařízení a výrobních linek mají k tvorbě uživatelského rozhraní k dispozici až 25 různých operátorských stránek, z nichž každá obsahuje až 250 prvků.

Uživatelská rozhraní s různými úrovněmi práv
Další výhodou aplikace je, že umožňuje vytvořit uživatelská rozhraní s různými úrovněmi přístupových práv k ovládání zařízení či linky. Pro zabránění neautorizovaného přístupu k řídicímu relé lze aplikaci zabezpečit pomocí osmimístného PIN kódu.

Možnost bezplatného stažení easyParameter App
Aplikace je dostupná bezplatně ke stažení na play.google.com pod klíčovým slovem "easy800". Zároveň je nutné stažení Excel souboru (easyParameter_Configuration_Vxx.xlsm), který je k dispozici na adrese www.eaton/eu/easy. Prostřednictvím tohoto souboru lze následně vytvořit ovládací uživatelské rozhraní.

Ľuboš Reviľák
Head of Product management & Marketing CZ&SK
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.