Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: EATON: Katalog instalačních přístrojů (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 25.03.2014
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

EATON: Katalog instalačních přístrojů


EATON: Katalog instalačních přístrojů
Seznamte se s hlavním českým katalogem instalačních přístrojů předního světového výrobce. Na téměř 340 stranách se dozvíte všechny podrobnosti o přístrojích do rozvodnic a rozvaděčů. Jak tento katalog vypadá? Jaké informace výrobce nezapomíná uvést? Jak je tento informační svazek odolný necitlivému zacházení na montážích? I na to se zaměřil autor této krátké recenze ...
Jiří Macháček, ze dne: 25.03.2014




EATON můj oblíbený jistič, ale jako by se nás stranil. Takový mám občas dojem, pokud se probírám množstvím materiálu ke zpracování a publikování. Víceméně realita je taková, že je stále lídrem, a proto kouknu na jeho katalog jako obvykle.




Co v tomto technickém sešitě nalezneme

Stručně uvedu hlavní přístroje, protože jde o krátkou recenzi. Proudové chrániče, chráničová relé, monitorovací relé reziduálního proudu, proudové chrániče s nadproudovou ochranou, jističe, hlavní vypínače, příslušenství, měřící přístroje, spínače motorů, pojistkové systémy, výkonové jističe, svodiče přepětí, radiofrekvenční systém xComfort pro automatizaci budov, řídící relé EASY ...


Pro větší náhled kliknout!


Jaké je provedení katalogu

Zhruba 340 stránek křídového barevného provedení má pevnou vazbu, děrovanou pro vložení do pořadače nebo jednoduše pro protažení motouzu k pověšení. Katalog je evidentně z rukou technika, který podrobnostmi nešetřil, a proto se dozvíme o jednotlivých přístrojích vše i to méně důležité. Již na první pohled vidíme, že rozložení informací je úsporné a neplýtvá se plochou pro zbytečné obrázky.



Pro větší náhled kliknout!


Každý přístroj má popis funkcí a všechny technické parametry potřebné pro návrhy obvodů. Vyobrazení pomocí reálné fotografie. Pokud jde o přístroj u kterého potřebujeme znát vnitřní schéma, je uvedeno přehledné zapojení.

Můj závěr

Katalog jak se patří a sluší na světového lídra. Provedení i obsah osloví každého, kdo má něco společného s instalační elektrotechnikou. Ten, kdo si udržuje papírovou knihovnu, neopomene si tento katalog zajistit také.
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.