Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konečně technický sešit do kterého radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to ...
  • Víme, že spotřebiče by neměly být připojeny na jeden obvod tak, aby jejich celkový výkon překročil kapacitu obvodu, jinak může dojít k jejich odpojení z důvodu přetížení. Některé domácí spotřebiče, jako je pračka, sporák nebo myčka nádobí, vyžadují ...

EATON: Chytrá domácnost se stává standardem


Document Actions
EATON: Chytrá domácnost se stává standardem
Ačkoliv to možná mezi elektrotechniky není vidět, spotřebitelská veřejnost hovoří o chytrých elektroinstalacích stále více. Nezmiňují se přímo o systémech, ale o konkrétních funkcích, které by rádi využívali. Velice častou překážkou je stávající rozvod elektroinstalace, respektive nutnost nových obvodů pro domácí automatizaci. Dobrou alternativou je bezdrátový systém. Jakou technologii vybrat? Novostavba & rekonstrukce & modernizace ...
Komerční sdělení, ze dne: 4.05.2020


Češi stále více spoléhají na moderní technologie. Láká je jednoduchost, komfort, ale i finanční úspora. Zůstává však otázkou, jakou technologii a v jak širokém rozsahu ji implementovat.




Jakou technologii vybrat?
Vždy je vhodné se zajímat o to, jak jednotlivé technologie fungují, rozsah kompatibility, a to jak v čase tak v šíři ovládaných komponent. Jistě byste neradi, pokud za pár let budete potřebovat přidat další zařízení, nebo vyměnit poškozený díl a zjistíte, že pro váš systém se již nedodávají kompatibilní komponenty. Též univerzalita a rozsah možnosti ovládání, regulace a řízení je velmi důležitý. Je velmi nepraktické mít v mobilu několik aplikací pro rolety a žaluzie, jinou pro regulaci vytápění a další pro osvětlení. Brzy také narazíte na limity, protože jednotlivé části spolu nebudou spolupracovat a velmi obtížně se Vám je podaří sladit.

Zvolte bezdrátový systém xComfort pro chytré domy a byty
Bezdrátová technologie má nesporné výhody, a to především v umísťování ovládacích prvků včetně průběžné změny dispozice nábytku, možnost přidávat prvky a rozšiřovat systém téměř libovolným způsobem. Díky těmto vlastnostem je též možné chytrý dům xComfort realizovat na etapy, např. nejprve integrujete bezdrátové ovládání osvětlení a rolet/žaluzií našimi bezdrátovými sadami. Pro ovládání světel z mobilu v místní síti je možné dokoupit jednotku xComfort Bridge. Dalším krokem může být implementace regulace vytápění s chytrou jednotkou Smart Manager a následně můžeme přidávat další automatizované funkce jako je např. bazénová automatika apod.

Osvědčená potvrzovaná komunikace
Systém xComfort od firmy Eaton využívá vlastní bezdrátovou technologii, vyzkoušenou již více než 15 let, kterou průběžně vylepšuje tak aby splňovala nejnovější standardy včetně zabezpečení. Přes veškeré inovace je kladen velký důraz na zpětnou kompatibilitu, a tedy prvky instalované před 15 lety je možné kombinovat s nejnovějšími komponenty a aktuálními funkcemi chytré jednotky Smart Manager. Pořízení libovolných bezdrátových komponent včetně naprogramovaných sad Go Wireless je tedy bezpečnou investicí do budoucna.



Sladěné vypínače s interiérem
Bezdrátové ovládací prvky, jako jsou vypínače, termostaty, pohybová čidla jsou konstruována ve standardním rozměru 55x55 mm tak, aby je bylo možné kombinovat s nepřebernou nabídkou rámečků kompatibilních se systémem 55x55 mm od různých výrobců. Snadno tak sladíte design vypínačů a zásuvek s interiérem. Samozřejmostí je nabídka různobarevných klapek pro vypínače.

Novostavba & Rekonstrukce & Modernizace
Bezdrátový systém xComfort je vhodnou volbou nejen pro novostavby, ale lze jej velmi efektivně instalovat při modernizacích a rekonstrukcích nejen bytů. Díky bezdrátové komunikaci lze instalaci provézt BEZ sekání zdí a BEZ pokládání trubek k nově instalovaným vypínačům a pokojovým termostatům, které můžete umístit na libovolný povrch a vybrat tak nejvhodnější místo pro ovládání a měření. Jakékoli dodělávky a změnu dispozice ovládacích prvků lze realizovat kdykoli BEZ nepořádku.

Začněte s Go Wireless sadami
Naprogramované bezdrátové sady lze využít kdekoli pro stmívání či spínání osvětlení a zařízení, regulací vytápění, spínání ventilace a další. Sady můžete využit jak v nové elektroinstalaci, tak především při rekonstrukcích pro doplnění dalšího vypínače bez sekání a nepořádku, což ocení všichni zákazníci. V nabídce jsou následující naprogramované sady připravené pro okamžitou instalaci:

•    RF Spínací sada CPAD-00/212 (193727) - Wireless Switch All
•    RF Stmívací sada CPAD-00/213 (193728) - Wireless Dim All
•    RF Roletová sada CPAD-00/214 (193729) - Wireless Shading
•    RF Spínací sada „modernizace“ s bin.vstupem CPAD-00/215 (193730) - Wireless Second Switch
•    RF Ventilační sada CPAD-00/216 (193731) - Wireless Ventilation
•    RF Vytápěcí sada CPAD-00/217 (193732) - Wireless Heating
•    RF Spínací sada s pohybovým senzorem CPAD-00/230 (300920) - Wireless Motion – Switch

Instalace sad Go Wireless je spolehlivé řešení pro každého zákazníka a především bezpečná investice, protože vytvoříte první chytrou vrstvu, kterou je možné kdykoli doplnit dalšími sadami či vypínači a nebo dále rozšířit např. o centrální funkce apod.



Přidejte centrální vypínač anebo ovládání z mobilu
Instalované sady Go lze snadno doplnit dalšími bezdrátovými tlačítky a ovládat tak světlo, zásuvku, rolety z více míst. Tlačítka lze též spárovat s více zařízeními najednou a ovládat tak skupinu světel jediným stiskem. Přidáním jediného komponentu xComfort Bridge získáte možnost ovládat světla a zásuvky z Vašeho mobil v místní síti. Vše lze zprovoznit během chvíle přímo z mobilní aplikace, není nutné žádné programování.



Chytrý dům přidáním Smart Manageru
Chytrou elektroinstalaci můžete navrhnout kompletně od začátku anebo můžete navázat na již instalované sady včetně centrálních spínačů. Přidáním chytré jednotky Smart Manager získáte ovládání z mobilu odkudkoli a mnoho dalšího navíc., přičemž lokální ovládání zůstane stále funkční. S inteligentní jednotkou Smart Manager můžete ovládat následující funkce:

•    bezdrátové ovládání osvětlení a spotřebičů
•    zónové řízení vytápění a chlazení
•    automatické zastiňování dle venkovních parametru
•    nižší spotřeba energií díky monitorování spotřeby
•    propojení všech technologií – vytápění, chlazení,
•    rekuperace, zastínění, závlaha, zabezpečení apod. a další bezpečnostní funkce
•    bezdrátové vypínače a termostaty lze přemístit
•    funkci vypínače lze libovolné změnit
•    jednodušší instalace s menším množstvím kabelu
•    dálkové ovládání pomocí smartphonu, tabletu, nebo počítače přes webové rozhraní






S návrhem a realizací chytrých instalací s jednotkou Smart Manager poradí proškolení partneři, nebo se přihlaste na školení, kde se můžete naučíte systém sami konfigurovat a nastavovat.

Více informací o naprogramovaných sadách Go Wireless (zde)
Jak přidat další vypínač k sadě se naučíte zde.
Více informací o ovládání světel z mobilu zde.
Partnera pro konzultaci chytré instalace si vyberte zde n
ebo volejte na 267 990 440 či pište na e-mail
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 7)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Eaton Elektrotechnika s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Dozvíte se, jak norma ČSN EN IEC 61439-2 příloha DD zpřísňuje požadavky na rozvaděče zapojené do fotovoltaických systémů. Projdou se hlavní změny a požadavky, které je potřeba splnit. Např. bezpečnost a spolehlivost, prevence proti elektrickému oblouku, stejnosměrné sítě, propojení s ČSN 33 2000, trvanlivost izolačních materiálů, ověření oteplení ...
Jste-li výrobcem strojů či řídicích rozvaděčů a toužíte být v obraze o nejnovějších trendech a produktech ve vašem oboru, pak si nenechte ujít toto živé vysílání! V prezentaci společnost Eaton představí svůj aktuální sortiment a poslední inovace v konstrukci strojů a rozvaděčů. Odhalí, jak moderní technologie a řešení mohou transformovat podnikání a posunout vaše produkty na čelo průmyslového vývoje. Připojte se a objevte, co vše Eaton přináší do světa strojírenství a elektrotechniky!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933