Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Eaton aktualizuje nástroj CurveSelect pro snadnou optimalizaci selektivity jisticích prvků


Document Actions
Eaton aktualizuje nástroj CurveSelect pro snadnou optimalizaci selektivity jisticích prvků
Společnost Eaton integrovala do svého bezplatného softwarového nástroje CurveSelect upravené charakteristiky ochranných prvků pro ochranu motorů třidy IE3 - označované jako motory s vysokou účinností. Navíc rozšířené funkce nástroje usnadňují porovnání vypínacích charakteristik jednotlivých ochranných prvků. Návrh jisticích prvků a rozvodných systémů může být nyní snadno optimalizován pro zajištění maximální spolehlivosti napájení i v aplikacích s nárokem na splnění nového evropského předpisu o energetické účinnosti. CurveSelect může být používán nejen k posouzení vzájemného působení mezi širokou škálou přístrojů Eaton, ale přináší i možnost porovnání s přístroji jiných výrobců.
Komerční sdělení, ze dne: 21.01.2016
reklama


Aby byla zajištěna účinná a ekonomická ochrana energetických systémů, musí být vypínací křivky ochranných zařízení přesně přizpůsobeny specifikacím používaných zařízení. V praxi je téměř vždy zapotřebí používat několik ochranných zařízení, která pracují ve vzájemné součinnosti. Při určování přesné vypínací reakce zařízení použitých v takových případech musí být zohledněno aktuální nastavení každého zařízení. Pokud pracujeme pouze s tištěnými vypínacími charakteristikami, jedná se o obtížný a časově náročný proces.

CurveSelect zajistí splnění tohoto úkolu snadněji, rychleji a zároveň s vyšší přesností. CurveSelect je softwarová nástavba pro MS Excel, která umožňuje generování a dokumentování přesných vypínacích charakteristik pro všechna vložená zařízení. Rovněž podporuje současné zobrazení více charakteristik v jednom grafu za použití stejných časových a proudových os.


Eaton v nedávné době prováděl podrobné testování svých výrobků pro ochranu motorů za účelem potvrzení vhodnosti jejich využití u nejnovějších motorů třídy IE3 s vysokou účinností. Dnes je již prokázáno, že všechny jističe na ochranu motorů z řad PKZ a PKE jsou vhodné pro účinné a spolehlivé jištění motorů třídy IE3 a proto jsou označeny jako „IE3 ready“. Návrhový nástroj CurveSelect nyní obsahuje i upravené charakteristiky těchto zařízení, tak jako vypínací charakteristiky mnoha dalších přístrojů Eaton, mezi které patří jističe NZM, IZM a BZM, nadproudová tepelná relé ZB a ZEB, miniaturní jističe FAZ s vypínacími charakteristikami B, C, D, K, S a Z a pojistky typu gL a gG. Dále je možné zadávat i další uživatelské vypínací charakteristiky a díky tomu provádět i analýzu jističů vysokého napětí a zařízení jiných výrobců.

Schopnost definovat uživatelské křivky znamená, že je možno zkoumat i specifické scénáře. Například za pomoci rozběhových charakteristik motorů lze prověřit, zda dané ochranné zařízení umožní spuštění konkrétního motoru bez výpadku. Uživatelé softwaru CurveSelect mohou rovněž určit, zda nové jističe splňují předepsané požadavky na ochranu VN a zda jsou stávající zařízení schopna zajistit dostatečnou ochranu pro plánovaná rozšíření.

CurveSelect v současné době podporuje 11 jazyků, uživatelé mohou získat bezplatný přístup k programu pouhým absolvováním krátkého registračního procesu na www.eaton.eu/selectiontools. Registrovaní uživatelé pak mohou dostávat e-mailová oznámení o nových aktualizacích. K bezplatnému stažení je také dostupná i obsáhlá brožura poskytující podrobné informace o hodnocení vypínacích charakteristik a použití softwaru CurveSelect pro aplikace s motory třídy IE3.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Eaton Elektrotechnika s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Proudové chrániče prakticky (archivní premiéra). Sledujte, nebo si jen poslechněte premiéru archivního záznamu přednášky Jana Krejčího z posledních Odborných seminářů OEZ 2019, kdy jsme se měli možnost setkávat osobně. Co v této dobře připravené přednášce zaznělo? Jaké typy proudových chráničů používáme? Jak souvisí nasazení proudových chráničů s ČSN, které vstoupily v platnost v roce 2018. Popis a důvody nasazení více chráničů v rodinném domě a dozvíme se také o ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933