Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

K&V TIP#9: Znáte historicky nejoblíbenější domovní vypínače?


Document Actions
K&V TIP#9: Znáte historicky nejoblíbenější domovní vypínače?
Designy vypínačů a zásuvek je zaplavený celý svět. My, jako spotřebitelé si však vybíráme podle vlastních přísných pravidel. Musí být pěkné, funkční, cenově dostupné a dostupné v obchodech. Úspěšnost modelové řady se pak dá hodnotit různě, ovšem pokud se má nějaký design označit za legendární, pak by se měl prodávat už nějaké desetiletí. Pokud vím, mohl by to být ABB Classic a Tango, ovšem Classic je na můj vkus už záležitostí muzea než velkoobchodních pultů ...
Filip Horáček, ze dne: 30.11.2018


V době (někdy v roce 1996), kdy ABB představilo poprvé model Tango jsme s kolegy prohlásili, že to nemůže přežít rok 2Yk. A hle! Dnes s odstupem času se designová řada prodává jako housky v krámě. Názor technika na tom nic neovlivní. Vypínače a zásuvky se prodávají podle designu.


 

Samozřejmě kvalita a technické provedení musí být podle platných předpisů. Za tuto dobu řada Tango získala mnoho odstínů a různého příslušenství. Je tedy oblíbená proto, že vypadá dobře, nenápadně, s očekávanou funčností, dá se koupit všude a případná příslušenství existuje. To vše podtrženo českým, tedy tuzemským výrobcem v Jablonci.




Z výše uvedených důvodů se levným zahraničním značkám u nás moc nedaří. Pro případný rozdíl v ceně nestojí za to, nemít komfort následných možností, který nabízí ABB.

A pokud se dívám na možnosti výběru v K&V ELEKTRO, ty běžně skladem, pak se opravdu nedivím, že sem pro Tango chodí celé okolí.









 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
K&V ELEKTRO a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933