Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: E-KNIHA: Rekonstrukce a opravy elektrických rozvodů v panelových domech (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 12.01.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

E-KNIHA: Rekonstrukce a opravy elektrických rozvodů v panelových domech


E-KNIHA: Rekonstrukce a opravy elektrických rozvodů v panelových domech
Týká se vás, ať již jako uživatele nebo realizátora, rekonstrukce panelového domu? Jak hodnotíme stávající stav pozůstatků minulé doby? A jaké způsoby se používají nejčastěji? Neuškodí důkladné prostudování co největšího množství informací. Při pozdějším rozhodování se vám bude snadněji komunikovat s obchodními partnery a usnadníte si výběr.
Jiří Macháček, ze dne: 12.01.2015


Svět se mění a my pravděpodobně s ním!
Přestože jsem při svém čtení vylomil mnoho hřbetů papírových knih, nemám stále v úmyslu podlehnout elektronickým alternativám! Bohužel ale nakonec asi stejně podlehnu, protože již dnes je většina dostupné literatury v provedení e-book a to je na pořízení velice komfortní.



A jak jsou na tom rekonstrukce?
Neuplyne snad týden, kdy by někdo nehlásil nějaký problém. V panelových hliníkových instalacích je to již skoro pravidlem. Staří zkušení elektrotechničtí "kozáci" samozřejmě většinou přesně ví, kam sáhnout. Co se týká spotřebitelů, je to opravdu neštěstí. Nejčastější mylnou domněnkou je stav dvou vodičů, který vzbuzuje pocit jednoduchosti. A tak ten, kdo se opravdu chce pustit do rekonstrukce, má možnost se teoreticky připravit třeba z této knihy. Nutno podotknout, že neexistuje žádná příručka pro elektrotechnického neodborníka. I v této knize je nutno znát mnoho důležitých souvislostí.

3
Pro větší náhled kliknout!

Které oblasti v e-knize nalezneme?
Popis stávajícího stavu v České republice. Jak se připravit k rekonstrukci v panelovém bytovém domě. Některé typizované elektroinstalace panelových domů. Hlavní a časté závady v elektroinstalacích domů tohoto typu. Hlavní závady sdělovacích rozvodů, hromosvodů. Regenerační opatření. Co lze očekávat za instalace v jednotlivých bytech a v koupelnách bytových jader. Výběr spotřebičů pro byty podle velikosti.

4
Pro větší náhled kliknout!

Pěkné shrnutí obecných předpokladů elektroinstalace. Nejsou uváděny konkrétní postupy řešení, protože ty se liší případ od případu. Obsahová část knihy je inspirativním vodítkem pro údržbu nebo návrhy rekonstrukcí.

Pro koho je kniha určena?
Můj názor je mnohým známý. Do odborných složitostí, které mohou způsobit jiným úraz nebo smrt, nemá neoprávněná osoba co strkat šroubovák. Přestože jsou některé nákresy určeny pro uživatele, kteří podle obrázků zapojí vodiče krok za krokem, není tato kniha rozhodně určena pro neznalé spotřebitele. Odkazuje se na ČSN, které nejsou veřejnosti volně dostupné, proto neodbornému čtenáři uniká mnoho souvislostí.

5
Pro větší náhled kliknout!

Cena
Papírová kniha stojí 220 korun, elektronické provedení vyjde na 170 korun. Papírovou knihu si můžete objednat níže.
Elektronickou verzi objednávejte na stránkách vydavatelství IN-EL zde.

Pro expresní objednání
papírového provedení
této knihy u vydavatele
VYUŽIJTE NÍŽE UVEDENÝ FORMULÁŘ!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
IN-EL, spol. s r. o. - Gorkého 2573, Pardubice - 724 085 644 - info@in-el.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.