Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

E-KNIHA: Rekonstrukce a opravy elektrických rozvodů v panelových domech


Document Actions
E-KNIHA: Rekonstrukce a opravy elektrických rozvodů v panelových domech
Týká se vás, ať již jako uživatele nebo realizátora, rekonstrukce panelového domu? Jak hodnotíme stávající stav pozůstatků minulé doby? A jaké způsoby se používají nejčastěji? Neuškodí důkladné prostudování co největšího množství informací. Při pozdějším rozhodování se vám bude snadněji komunikovat s obchodními partnery a usnadníte si výběr.
Jiří Macháček, ze dne: 12.01.2015
reklama

Svět se mění a my pravděpodobně s ním!
Přestože jsem při svém čtení vylomil mnoho hřbetů papírových knih, nemám stále v úmyslu podlehnout elektronickým alternativám! Bohužel ale nakonec asi stejně podlehnu, protože již dnes je většina dostupné literatury v provedení e-book a to je na pořízení velice komfortní.



A jak jsou na tom rekonstrukce?
Neuplyne snad týden, kdy by někdo nehlásil nějaký problém. V panelových hliníkových instalacích je to již skoro pravidlem. Staří zkušení elektrotechničtí "kozáci" samozřejmě většinou přesně ví, kam sáhnout. Co se týká spotřebitelů, je to opravdu neštěstí. Nejčastější mylnou domněnkou je stav dvou vodičů, který vzbuzuje pocit jednoduchosti. A tak ten, kdo se opravdu chce pustit do rekonstrukce, má možnost se teoreticky připravit třeba z této knihy. Nutno podotknout, že neexistuje žádná příručka pro elektrotechnického neodborníka. I v této knize je nutno znát mnoho důležitých souvislostí.

3
Pro větší náhled kliknout!

Které oblasti v e-knize nalezneme?
Popis stávajícího stavu v České republice. Jak se připravit k rekonstrukci v panelovém bytovém domě. Některé typizované elektroinstalace panelových domů. Hlavní a časté závady v elektroinstalacích domů tohoto typu. Hlavní závady sdělovacích rozvodů, hromosvodů. Regenerační opatření. Co lze očekávat za instalace v jednotlivých bytech a v koupelnách bytových jader. Výběr spotřebičů pro byty podle velikosti.

4
Pro větší náhled kliknout!

Pěkné shrnutí obecných předpokladů elektroinstalace. Nejsou uváděny konkrétní postupy řešení, protože ty se liší případ od případu. Obsahová část knihy je inspirativním vodítkem pro údržbu nebo návrhy rekonstrukcí.

Pro koho je kniha určena?
Můj názor je mnohým známý. Do odborných složitostí, které mohou způsobit jiným úraz nebo smrt, nemá neoprávněná osoba co strkat šroubovák. Přestože jsou některé nákresy určeny pro uživatele, kteří podle obrázků zapojí vodiče krok za krokem, není tato kniha rozhodně určena pro neznalé spotřebitele. Odkazuje se na ČSN, které nejsou veřejnosti volně dostupné, proto neodbornému čtenáři uniká mnoho souvislostí.

5
Pro větší náhled kliknout!

Cena
Papírová kniha stojí 220 korun, elektronické provedení vyjde na 170 korun. Papírovou knihu si můžete objednat níže.
Elektronickou verzi objednávejte na stránkách vydavatelství IN-EL zde.

Pro expresní objednání
papírového provedení
této knihy u vydavatele
VYUŽIJTE NÍŽE UVEDENÝ FORMULÁŘ!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 16)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
IN-EL, spol. s r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Řešíte, jakou ochranu před bleskem zvolit? Co vám říká pojem oddálený hromosvod? Jak konstruovat tuto ochranu v různých podmínkách radí společnost Dehn. Nechybí výtažky z norem, tabulky a konkrétní postupy. Více zde ...
Po dvanácti letech jsme si s Janem Lojkáskem sedli u kávy a zavzpomínali na dobu, kdy jsme byli oba označováni za snílky. Server iiSEL a portál Elektrika.cz se v mnohém liší. Každý má zcela jiné zaměření. Pokud chcete vědět více podrobností, poslechněte si autora sami v tomto videospotu!
Skákání po jedné noze mnohým připadá směšné, ovšem asi bychom rádi skákali jako klokani, pokud by nám to mělo zachránit život. Pokud se strojem dotknete vedení vn, kabina začne hořet, začnete panikařit ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933