Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Dvojitá publikace Rozvaděče a úplné kryty + Rozvodnice volta (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 14.01.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Dvojitá publikace Rozvaděče a úplné kryty + Rozvodnice volta


Dvojitá publikace Rozvaděče a úplné kryty + Rozvodnice volta
Slovní obrat "úplné kryty" mě uvádí do stavu nepříčetnosti, sděluje náš vedoucí projektant po té, co jsem mu položil jeden z výtisků této publikace na stůl. Po obědě mi publikaci vrací se slovy: "Dobré, no ... ale nic nového, předpokládám, že vše co je tam uvedeno u nás všichni ví ...". Je problematika rozvodnic a rozvaděčů i ve vaší firmě tak obligátní, že se na nic už nikdo neptá? Pokud se najde nějaká drobná pochybnost o znalostech, je tento technický sešit dobrou pomůckou ...
Vilém Gracias, ze dne: 14.01.2020



V době, kdy je osobní digitalizace ve velkém rozpuku, kdy vše, co není digitální není jednoduše IN, vychází tištěná technická publikace HAGER. Je to takový nenápadný vzkaz novodobým marketérům, copywriterům a podobným odborníkům na digitální komunikaci, světe div se "ještě jsme tu my, se špinavými prsty v terénu a čteme informace z papíru ...". Samozřejmě tablet používám, ale i ČSN si vytisknu a čmárám si do nich. A tento sešit od HAGERu mám polepený POS-IT lístky, ne proto, že bych neuměl v pdf záložky, ale proto, že na papíře je to fakt víc easy ...


Pro větší náhled kliknout!


Polovina sešitu z jedné strany a druhá polovina obráceně z druhé. Tento formát se mi tedy vůbec nelíbí, ale může to být jen můj subjektivní pohled. Obě dvě titulní strany jsou modré a už se mi několikrát stalo, že jsem byl v orientaci pomýlen. Na druhou stranu jde o dvě publikace v jedné vazbě.

V elektronickém provedení je tento sešit složen ze dvou samostatných pdf. První je určen katalogovému přehledu rozvodnic volta a ten druhý zásadním bodům problematiky rozvaděčů.


Pro větší náhled kliknout!


Proč tato publikace vznikla? Máme snad o rozvaděčích málo informací? 
Informací je více než ve skutečnosti potřebujeme. Máme jich tolik, že se v nich mnohdy ztrácíme. Proto stručné informace mnohdy vítězí nad rozsáhlými články.


Pro větší náhled kliknout!


Co objevíme?
Otevřeme publikaci z části Rozvaděče a úplné kryty a zjistíme, že formát sdělení není konvenční nepřehledná záplava písmenek. Autor to pojal sympaticky jako na Twitteru. Headline a krátká výstižná odpověď.

  • Co je to rozvaděč nízkého napětí?
    Je to kombinace jednoho nebo více spínacích přístrojů nízkého napětí spolu s ...
  • Pro jaké aplikace jsou vhodné pro rozvaděče
    Rodinné domy, byty, hotely a podobná místa, kde obsluhu provádějí ...
  • Jak postupovat při výrobě
    Zapojení rozvaděče musí být proběhnout dle platných norem a propojení ...

To bylo krátce z jedné strany. Otočíme-li na část Rozvodnice volta, můžeme se pohybovat v důvěrně známém katalogovém prostředí. To popisuje poslední novinky této oblíbené multimediální skříně.


Pro větší náhled kliknout!


Koho sešit osloví?
Pokud se můj kolega zmínil o tom, že to už musí u nás všichni znát, pak proto, že jsme této problematice opravdu všichni věnovali dost prostoru a návrhy rozvaděčů jsou velice pravidelnou činností. Ovšem myslím, že i přes to, že vlna novinek rozvaděčů spíše opadá, stále existuje mnoho "plavců". A nakonec i rčení "opakování je matka moudrosti" napovídá, že i odborník si své znalosti stále ověřuje. Proto věřím, že tento materiál najde své přiznivce docela snadno ... 

Část Rozvaděče a úplné kryty naleznete k prohlížení prohledávání zde v redakční knihovně a druhou část Rozvodnice volta zde!
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.