Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Druhy dokumentů (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 1.05.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Druhy dokumentů


Druhy dokumentů
... pracovní oblast se týká směrnic pro dokumenty, které jsou obvyklé jako součást dokumentace elektrotechnických zařízení a instalací, jak by měly být připravovány ... sjednocené postupy k projekčním řešením kombinující například konvenční elektrotechnologii a ovládání prostředky procesů počítačů jsou však oblastí, která není ještě zcela prozkoumaná ...
Josef Rýmus, ze dne: 1.05.2007

Druhy dokumentů (IEC 61355) představují možné a předem definované formy uvádění informací.

Je-li informace uložena v závislosti na formě prezentace, tj. jako dokument, pravidla této mezinárodní normy platí při vypracovávání dokumentu. Dokument by mohl být vyhotoven pomocí systému CAx nebo přímo na papíru nebo jeho ekvivalentu.

Zásady strukturování stanovené v IEC 61346 Industrial systems, installations and equipment and industrial products- Structuring principles and reference designation, jsou hlavní a považované za ty, jež umožňují vypořádat se s tímto problémem náležitým vhodným způsobem. IEC 61175 Designation of signals and connections, IEC 61355 Classification and designation of documents for plants, system and equipment, IEC 61666 Industrial systems, installations and equipment and industrial products- Identification of terminals within a system, jsou normy založené na IEC 61346, stejně tak na ISO 10303-212. (STEP AP pro elektrotechnické navrhování a instalaci.

Avšak, úplná způsobilost IEC 61346 je zavedená pouze do omezené části odbytišť a existují nekompatibilní identifikační systémy pro některé aplikační oblasti. Proto může být nezbytné vyvinout obchodní a konkrétnější směrnice pro specifické oblasti, jako je řízení procesu.

Řada IEC 61346 ve spojení s IEC 61175 zabezpečuje požadované propojení mezi softwarovými předměty, např. logické programovatelné regulátory jazyka jako v IEC 61311-3 a s nimi spojenými hardwarovými předměty.

zpracoval: J. Rýmus
 ESiCCO Plzeň

Přednáška je v celé verzi součástí "Sborníku přednášek LPE číslo 23", který lze objednat za cenu 180,-Kč + dobírka.

Objednávku lze pohodlně vyřídit níže uvedeným formulářem.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LPE s.r.o. - Nad Přehradou 2, Brno - -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.