Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Doplňující ochranné pospojování v zemědělství (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 9.01.2008
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Doplňující ochranné pospojování v zemědělství


Doplňující ochranné pospojování v zemědělství
Které všechny části musíme uvést na stejný potenciál V místech určených pro chov hospodářských zvířat? Jaká jsou další doporučení? Rozsah platnosti a předmět ČSN 33 2000-7-705. Základní informace nové normy nahrazující ČSN 33 2000-7-705 z dubna 1995
Karel Dvořáček, ze dne: 9.01.2008

Doplňková ochrana: doplňující ochranné pospojování
V místech určených pro chov hospodářských zvířat musí doplňující ochranné pospojování všechny nechráněné vodivé části a všechny ostatní vodivé části, kterých se mohou hospodářská zvířata dotknout. Pokud je v podlaze zabudována kovová mříž, musí se připojit k doplňujícímu pospojování v místě.

Všechny vodivé část uložené na povrchu nebo pod povrchem, jako je výztuž železobetonu, obecné kovové výztuže, výztuž jímek pro mrvu, musí být připojeny k doplňujícímu ochrannému pospojování.

Doporučuje se k ochrannému pospojování připojit i odnímatelné dílce. Doplňující ochranné pospojování a kovové sítě (pokud jsou) musí být tak, aby byly odolné proti mechanickému namáhání a korozi.

Celou přednášku najdete zde ...

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.