Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Dodatečný servis a údržba FV střídačů


Document Actions
Dodatečný servis a údržba FV střídačů
Dodatečný servis a údržba FV střídačů nejsou nutné. Tento názor je postaven na předpokladu, že střídače jsou konstruovány tak, aby nebyly nutné žádné dodatečné úkony údržby ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 30.03.2010
reklama

Střídače jsou obvykle konstruovány tak, aby nebyly nutné žádné dodatečné úkony údržby. Avšak pro optimální provoz je potřeba jednou za čas např. zkontrolovat prachové filtry. Předpokladem optimálního provozu je pak nutnost dodržet i ostatní zásady při instalaci.

Diagnostika chyb
Je dobré, když střídač sám dokáže identifikovat oblast závady nebo ukládá údaje o měření napětí a proudu jak na střídavé, tak i na stejnosměrné straně. Díky tomu lze chybu rychleji identifikovat a střídač uvést znovu do provozu.

Střídače Fronius IG a IG Plus jsou konstruovány modulárně a díky mnoha chybovým a informativním hlášením je možno přímo na displeji chybu identifikovat a vadnou součást vyměnit. Pro tyto servisní úkony fungují v České republice dvě servisní střediska (Praha, Olomouc) a síť proškolených servisních partnerů Fronius, kteří jsou kompetentní a vybaveni k servisnímu zásahu střídačů Fronius.

Pavel Žižka

Kompletní znění přednášky naleznete zde ...

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LPE s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933