Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: HROBAŘ: Dočasná svorka FeZn kulatiny svodu (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 30.05.2008
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

HROBAŘ: Dočasná svorka FeZn kulatiny svodu


HROBAŘ: Dočasná svorka FeZn kulatiny svodu
Co myslíte, nebylo by v některých případech morální povinností udat zbastlenou elektroinstalaci? Být udavačem a zachránit hodnoty nebo i lidské životy. Ne, ne, to se u nás nenosí. Co tě nepálí, nehas, říkala babička. Ale mě to nedá ...
Jiří Macháček, ze dne: 30.05.2008

Na kraji města se tyčí starší budova. Zaparkovat se před ní nedá, protože zde sídlí více s firem. A tak pro návštěvníka je vhodnější zaparkovat o zastávku dál a svézt se autobusem. Přes to všechno ten výhled z kanceláří na místní Manhattan je opravdu špičkový.

Docházím sem jednou za měsíc na právní konzultace. Majitel objektu se dá nazvat úspěšným podnikatelem především proto, že tento objekt po prarodičích dostal kdysi zpět a pronajal ho. Připadá mi kuriozní, mít pod střechou několik právníků a neznát povinnosti provozovatele. Elektroinstalace je totiž v katastrofálním stavu.

Jednou už mi svědomí nedalo a počkal jsem si na obtloustlého majitele na parkovišti. Všiml jsem si, že se jeho Chrysler blíží po příjezdové cestě. Po té,co osobitým způsobem zaparkoval a spustil se z výšin dolů jsme se potkali očima. Známe se od vidění ...

Krátce jsem procedil přes zuby zdvořilostní nabídku na rekonstrukci instalace. Dovolil jsem si to proto, že za mnou stojí reference a přátelé, kteří pro něho hodně znamenají. Ztratil se mnou několik vět. Pochopil jsem však, že investice tím směrem určitě nepůjdou. Má totiž v plánu dům prodat již několik roků. Skutečnost již mnoha nefunkčních obvodů okomentoval, "nájemníci občas remcají, ale nakonec se to ukáže jako nedůležité, protože si nakonec pomohou sami.

Smráká se nad ním ... pomyslel jsem si ... prošel jsem dvorem a pohledem na hromosvod, mě napadlo jediné.

Tak dlouho rak si z kotle dělá vtipy, dokud v něm voda nezakypí.

A k těm obrázkům?
Inu, před léty došel rozpočet právě ve chvíli, kdy elektrikář vytahoval z brašny spojku kulatiny ...

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.