Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: V domovní komunikaci není nad klasiku (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 14.01.2003
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

V domovní komunikaci není nad klasiku


Domovní dorozumívací zařízení patří k základnímu vybavení staveb a jsou používána od okamžiku vynálezu prvního sdílení informací elektrickou cestou. Funkční domovní telefon tak i v době mobilů, internetu a digitálních ústředen zůstává základním komunikačním prvkem a významně přispívá...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 14.01.2003

...k vyšší bezpečnosti a úrovni bydlení.      

        

Obyčejný audio nebo luxusnější videotelefon se spolehlivým elektrickým zámkem vždy zprostředkuje první neosobní kontakt s návštěvníkem před jeho vpuštěním do objektu nebo bytu.

.

Nehledě o běhání k vchodovým dveřím domu, jehož společné prostory nemají být nekontrolovaně přístupné nejširší veřejnosti.

Rozhodně lépe se odmítá neodbytný dealer nebo neznámá osoba po telefonu, než v otevřených dveřích. Zejména, když při současné neřešené kriminalitě jsou na druhé straně těchto dveří děti nebo babička.

 .


.

Přestože koncem minulého století vývoj situace naznačoval určitý útlum směřující k zániku klasických domovních audiotelefonů, potvrdili světoví výrobci svým počínáním přesný opak tohoto povrchního dojmu. 

V obytných domech domovní telefony samozřejmě nikdy digitální ústředna nenahradí. A v malých provozovnách nebo rodinných domcích podle posledních zkušeností naopak ztrácejí význam malé telefonní ústředny, protože jsou nahrazovány modemy ISDN, které ovšem neumožňují připojení dveřní soupravy. 

.

Navíc praxe ukázala, že přílišná koncentrace funkcí do jednoho systému potvrzuje známou zkušenost, že více bývá méně. Proto opět vzrůstá zájem o sestavy obyčejných telefonů komunikujících mezi jednotlivými účastníky a jedním nebo několika vchody.
Výrobní program současných dodavatelů však vyžaduje určitou specializaci. 

.

.

Proto si laskavého čtenáře dovoluji upozornit, že již desátý rok nabízí v Brně své služby prodejna zaměřená na vše, co souvisí s domovní dorozumívací technikou, od základních audiotelefonů přes videotelefony a elektrické zámky až po doplňující příslušenství. Naše prodejna na Křenové ulici je zaměřena na velkoobchodní prodej řemeslníkům a montážním firmám. 

.

Jako podporu stálým zákazníkům nabízíme zpracování dokumentace a spolupráci při řešení složitějších požadavků. 

Pro mimobrněnské zákazníky zajišťujeme zásilkový prodej.

 .

 


.

Maloobchod udržujeme pouze jako službu občanům, protože nikde jinde nenabízejí tak široký sortiment zboží. Jestliže se na nás maloobchodní zákazníci obracejí i s požadavkem na zajištění montáže, máme vytvořen adresář elektrikářů v různých oblastech, na které zákazníky odkazujeme.
.

Je samozřejmé, že naše nabídka nemůže obsahovat úplně všechno, co světový trh nabízí a že je závislá na vstřícnosti výrobců nebo distributorů a prodejnosti jednotlivých produktů. Nemůžeme nabízet výrobky byť renomovaných, ale drahých firem, které při jejich ceně nikdo nekoupí a lze je nahradit levnějšími produkty jiných dodavatelů ve srovnatelné kvalitě.
.

Zaregistrovaní velkoobchodní odběratelé jsou podle potřeby navíc informováni zákaznickým zpravodajem o nových výrobcích, který podle potřeby a našich časových možností nepravidelně vydáváme. Jako novou službu zvažujeme pravidelné rozesílání informací e-mailem.

.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Karel Kačmařík - Štěpánská 2, Brno - 543 216 333 - kacmarik@kacmarik.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.