Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Digitální továrna 2.0? Nový typ veletrhu, postavený na akci, ne na stáncích, říká Zdeněk Havelka (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 5.07.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Digitální továrna 2.0? Nový typ veletrhu, postavený na akci, ne na stáncích, říká Zdeněk Havelka


Digitální továrna 2.0? Nový typ veletrhu, postavený na akci, ne na stáncích, říká Zdeněk Havelka
Z různých tiskových zpráv se můžete dozvědět o chystané novince, Digitální továrně 2.0. Samotný název v mnohých evokuje všechno možné, jen ne to, co se ve skutečnosti chystá. Protože i redakce portálu Elektrika.cz se podílí na stavbě této nové myšlenky, pokusíme se přinést něco z pod pokličky vývojové kuchyně. Jako prvního jsme u výškové budovy BVV oslovili Zdeňka Havelku, hlavního myšlenkového vůdce Digitální továrny 2.0 ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 5.07.2019




Textový přepis mluveného slova reportáže

Zdeněk Havelka, 33A+ s.r.o.

... používat něco akčního, co zasvětí do toho, jak bude vypadat průmysl budoucnosti. Fyzická interakce. Něco, čemu říkáme Digitální továrna 2.0, kde budou ostrůvky vzájemně propojené a kde bude ukázáno, jak továrna budoucnosti může fungovat.

Bude tam chytrý produkt. Bude na pomníku budoucnosti. Chytrý produkt je něco, co produkuje Digitální továrna 2.0 přičemž jako "chytrý produkt" má kolem sebe digitální ekosystém. Vtip není v produktu jako takovém, jako když tam bude nový elektromobil včetně eko systému tzn. Softwarové služby, které jsou kolem auta postavené. Budou tam služby jako koupit auto digitálně, další varianty, jak auto zužitkovat, takže produkt do budoucna není auto, ale zážitek z cestování.

Bude tam fyzická výstava zasvěcující, digitální stage, na které se bude odehrávat něco, čemu říkáme kyber události. Budou postaveny tak, že tam bude stand-up komik. Vy si odprezentujete vlastní produkt a v rámci prezentace budou kladeny i trošku vtipné dotazy a vy na to budete muset nějak reagovat. Pak tam bude konference, která vytyčí cestu, jak by se Česká republika mohla z inteligentnější montovny změnit v průmyslovou velmoc jako u Průmyslu 4.2.0, kdy dojde k propojování digitálních technologií a fyzických technologů.

Zajímat by se o to měl povinně skoro každý. Dnes je Česko v nějaké fázi relativně úspěšné, podařila se transformace, nicméně teď nastupuje, díky digitálním technologiím, nová vlna fungování průmyslu. Nebo postavení průmyslu ve společnosti v propojení s digitální revolucí. Každý by měl být zasvěcen. Každý, co něco vyrábí, produkuje, kdo je zaměstnancem, ředitelem, manažerem, vlastníkem firmy, tak by mohl přijít a nechat se minimálně konfrontovat jakou si představují digitální továrnu.

Ten, kdo má co říct se nebojí a má trochu vtipu. Měl by to být někdo, kdo je schopen se bavit o něčem, čemu říkáme kyberfyzikální systém. Tzn., není to dodavatel softwaru, který vyrábí 20 let stejný produkt, ale je to někdo, kdo má ideu jak propojovat operační technologie, tzn. stroje a digitální technologie. Pak by to měl být někdo, kdo je zaměřen na umělou inteligenci. Ideálně někdo, kdo ji má ve výrobě.

Nechceme tam výrobce softwarů, tradiční výrobce ERP 40 let staré a pak někdo, kdo by ideálně chtěl využívat blockchange proto, aby se dokázal v novém světě orientovat a propagovat to mezinárodně. Tam máme představu, blockchainového ostrůvku, na konferenci bude blockchainový panel. Na stage by měla být událost s vysvětlením podrobností o blockchainu, kryptoměnách atd.
Více videoklipů na digitální téma zde!
Oficiální www Digitální továrny 2.0 zde!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Veletrhy Brno, a. s. - Výstaviště 405/1, Brno - 541 151 111 - info@bvv.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.