Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Digitalizace neznamená pouze skenování dokumentů (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 8.11.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Digitalizace neznamená pouze skenování dokumentů


Digitalizace neznamená pouze skenování dokumentů
V následujícím záznamu Leoš Blažek popisuje svou představu o digitalizačním procesu ve společnosti RITTAL. Vysvětluje, proč je tento proces klíčový. Digitalizace není pouze o možnosti sdílení dat, ale také o možnosti využití různých softwarových aplikací. Ty uživatel ocení zejména v případě různých specifických úprav nakupovaných produktů. Tím se logicky zkracuje zadávací proces a i v takové malé výseči přináší digitalizace přidanou hodnotu. V dalších návaznostech se pak využívá již jednou použitých dat pro další plánování výroby a přichází další úspory ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 8.11.2019



Digitalizace je v některých představách opravdu úsměvná. V našem pátrání za praktickými případy digitalizace v našem oboru se setkáváme s různými způsoby. Od skenování dokumentů, aniž by současně řešili jejich OCR (rozeznávání písma k dalšímu prohledávání), přes standardní tvorbu webových prezentací až po intenzivní aktivitu na sociálních sítích. Přičemž jsou tyto činnosti prováděny nesourodě, bez konceptu a strategie.

Digitalizační proces je paralelní činnost spolu s podnikatelským záměrem. Podobně jako neexistuje universální recept na úspěch, stejně tak nelze obecně převzít některý z existujících modelů. Můžeme se však inspirovat. Finální rozhodnutí co digitalizovat, co ne, co dříve, co později musí určit podnikatel, vizionář sám.

Co představuje pojem digitalizace například ve společnosti RITTAL, popisuje stručně Leoš Blažek v níže následujícím videospotu ...




Tyto procesy jsou nutné pro každého z nás. Tedy i pro pracovníky a společnosti v elektrotechnice. A právě ti mají k  pochopení skutečné realizace mnohem blíže než lidé z jiných oborů. Do těchto změn jsme tlačení evolučním tlakem, nikoliv úřady nebo politikou. Ostatně ještě dnes lze poslat finanční obnos prostřednictvím vyplnění papírové složenky. Proč se tak děje stále méně nalezneme třeba i v odpovědi, proč zmizel ze světa klasický telegram.

Ovšem digitalizace opravdu neznamená digitalizovat všechno. Pouze to, co je pro efektivitu nezbytné. A možná něco navíc. Co to však je pro nás, si skutečně musíme definovat sami!

Výrobní portfólio RITTAL lze prohlížet a prohledávat zde v redakční digitální knihovně!
Procesy digitálních změn se zabýváme v seriálu R4M zde!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Rittal Czech - Ke Zdibsku 182, Zdiby u Prahy - 234 099 000 - info@rittal.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.