Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: DIAMETRAL: Laboratorní nábytek VarioLab+ (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 15.03.2012
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

DIAMETRAL: Laboratorní nábytek VarioLab+


DIAMETRAL: Laboratorní nábytek VarioLab+
Pokud si lámete hlavu nad tím, jak postavit zkoušecí panely, kam uložit měřicí přístroje a elektropříslušenství, máme pro vás tip. Firma DIAMETRAL a jejich program VarioLab+ vám nabízí veškerý laboratorní nábytek. Konkrétně v jejich katalogu, zaměřeném právě na program VarioLab+, najdete mnoho komponentů ke stavbě vašeho pracoviště.
Karel Herma, ze dne: 15.03.2012


Leží přede mnou, asi 1,5cm tlustý, katalog firmy DIAMETRAL, která se zabývá AC/DC zdroji, mikropáječkami, multimetry, testery, měřícími šňůrami a v neposlední řadě i komponenty k zařízení měřícího pracoviště. Pojďme si blíže říci, co v katalogu najdeme.

V systému VarioLab jsou obsaženy:

V tomto obsahu mě osobně zaujal výraz "kontejnery". Toto slovo mě okamžitě připomene obrovské železné kontejnery naloženy na lodích nebo přepravovány na nákladních vlacích. Po nalistování správné strany zjišťuji, že jde o  šuplíky, které jsou svým provedením určeny pro uskladnění kancelářských potřeb. Kostra je tvořena LTD o síle 18mm. Kontejnery jsou vybaveny centrálním zamykáním a standardně se dodávají ve světle šedé barvě. Těchto kontejnerů, co se týče provedení, je více druhů.

Další zajímavou položkou je elektropříslušenství, to vhodně doplňuje výzbroj stolu a rozšiřuje užitné vlastnosti. O jaké prvky tedy jde? Především o moduly laboratorních zásuvek, které mohou mít tři nebo šest modulů a zásuvku pro připojení k počítačové síti.

Na poslední chvíli kdy listuji katalogem, jsem si všiml zajímavé věci a to třífázového autotransformátoru. Je vybaven jedním třífázovým regulovatelným, od napájecí sítě neodděleným, zdrojem v rozsahu 3x5-230V, s maximálním odběrem proudu 2A. Zdroj je jištěn vratnými pojistkami. Zapnutí zdroje je indikováno podsvíceným vypínačem a jednotlivé fáze mají ještě své indikační kontrolky. Výstup je proveden pomocí bezpečnostních svorek.

Závěrem bych chtěl říci, že katalog má velice přehledné zpracování a rozhodně je z čeho vybírat. Popis jednotlivých sekcí katalogu je poměrně obsáhlý i u jednotlivých výrobků je dobrý popis.

Jak vypadá produkt Diametral živě sledujte v tomto videoklipu:



Pokud pracujete v oboru
máte možnost si zažádat o
katalog tohoto sortimentu níže uvedeným formulářem!
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.