Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

První výkonné reprosoustavy DEXON s WiFi umí Spotify, TuneIn, Dlna, Airplay i další služby.


Document Actions
První výkonné reprosoustavy DEXON s WiFi umí Spotify, TuneIn, Dlna, Airplay i další služby.
Ozvučení bytu je možná jeden z méně častých požadavků v elektroinstalaci, ovšem je velice dobré na tuto možnost myslet dopředu, tedy včas. Jsou to především chytré telefony, které vnáší do našeho běžného standardu nové prvky. Nejen, že s takovým kapesním zařízením ovládáme spotřebiče nebo celé obvody, jsou také zdrojem multimédií. A kolem těchto vstupů se točí novinky v ozvučování. Tedy nyní, co nového v aktivních reproduktorových soustavách ...
Komerční sdělení, ze dne: 20.09.2018


Dexon představil světově první profesionální aktivní reprosoustavy připojené přes WiFi. Umí nejenom „poslouchat“  linkový / mikrofonní vstup, ale i přehrávat hudbu z internetových a sítových služeb.


pro větší náhled klikněte na obrázek!
Reprosoustavy BC 1000WI a BC 1200WI se širokou nabídkou streamovacích služeb

Na první pohled vypadají reprosoustavy „normálně“. Robustní plastová ozvučnice černé barvy je doplněná výztuhami, a osazena kvalitními reproduktory s vysokou citlivostí (ty jsou navíc vlhkuodolné) v kombinaci s 2“ elektrodynamickým driverem s vestavěným zvukovodem. Na spodní straně reprosoustavy se nachází protikus pro stojan s kovovým středem a nožky. Na bocích jsou pohodlné madla. Basový reproduktor je chráněn kovovou mřížkou a výškový driver dovoluje otočit zvukovod, čímž otáčíme i směrovou charakteristiku. Bassreflexové nátrubky jsou z přední strany výrazně zaobleny.

Reprosoustavy mají vestavěn blok aktivního zesilovače (s výkonem 300W u modelu BC 1200WI) s limiterem proti přetížení reprosoustavy. Mají klasický vstup konektorem i streamovací modul, přes který se reprobedny připojují bezdrátově do WiFi, a nabízí, díky své otevřenosti, všechny výhody streamování přes UPnP, DLNA a AirPlay. Např., ve spojení s aplikací Muzo Player, dovolují streamovat internetová rádia, podcasty, obsah z lokální (např. domácí) sítě i z internetových úložišť. Reprosoustavy přehrávají (streamují) rovnou ze zdroje hudby, tudíž streamovací aplikace slouží pouze k administraci, hudební data přes ni neprotékají a je tedy možné aplikaci vypínat. Pokud máme vícero reprosoustav ve WiFi, vidíme je pěkně pohromadě v aplikaci a obsluha je tak snadnější. Samozřejmostí je i synchronizace datového toku.




Na co všechno se dají WiFi reprosoustavy použít, a co dalšího umí, zjistěte na této speciální stránce.







 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEXON CZECH s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Stačí jedna rozhlasová ústředna, která zvládá 6 kanálů. Jak ozvučit firmu, kde výroba potřebuje jiný rytmus než kanceláře? Co když wellness centrum potřebuje uklidňující melodii v odpočívárně, ale energickou v posilovně? A restaurace, kde hosté chtějí slyšet živou hudbu, zatímco personál potřebuje informace o provozu? Jak jednoduše ovládat hudbu v různých zónách podle potřeby? Je možné vzdáleně streamovat hudbu do maticové rozhlasové ústředny Dexon JPA 6240 z chytrého telefonu?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933