Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: DEXON: Jaké bylo ozvučovací školení 2017 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 14.12.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

DEXON: Jaké bylo ozvučovací školení 2017


DEXON: Jaké bylo ozvučovací školení 2017
Němých elektroinstalací ubývá ... alespoň tak to tvrdí elektrikáři, kteří ozvučují budovy. "Klienti chtějí zvuk všude, jednoduché ovládání, má to vypadat pěkně a krásně to být slyšet! Můžete to nějak zařídit?". Takové a podobné názory jsou opravdu slyšet. Je potřeba vytvořit zvukovou kulisu nebo jde o požadavek bezpečnostního systému? Asi není problém v novostavbě natahat kilometry vedení a pak vyčkávat co bude dál. Ale dnes už ani ty kilometry drátů nejsou vždy to správné. Nikdy nemůžeme s jistotou předpovědět nápady a potřeby majitelů, nájemců či spolubydlících ...
Miroslav Minařík, ze dne: 14.12.2017



S němým počtem instalací to sám neposoudím, protože z mého pohledu těch ozvučených zase tolik nepotkávám. Ovšem teď na vlastním pracuji. S kolegou Karlem jsme opět navštívili školení DEXONu v Brně, na přehradě, abychom udělali krátkou reportáž a hned se vrátili do redakce. Pohledem na plánovaný obsah přednášek Kamila Tomana mi bylo jasné, že se tam nesmím zaposlouchat do tématu. To bychom tam byli oba celý den. Hned z kraje "teorie a postupy plošného ozvučování" ...



Pokud nemáme v plánu do konce svého pracovního života řešit jen holobyty developerů za co nejnižší náklady a máme v plánu znát i řešení, které korespondují s digitální dobou, pak bychom měli vnímat to, co se děje. Cloudové a mobilní služby dávají spotřebitelům možnosti pro jiné potřeby ozvučování. Řešení nemusí být složité. Způsobů je dost. Jen ne každý elektroinstalatér musí být nutně kamarád s pojmy typu "TCP/IP, bluetooth, Wi-Fi, Apple Music, Spotify ...". Ovšem multiroom mu je bližší a například s evakuačními rozhlasy se potkává celkem často.


S DEXONem, resp. s Kamilem Tomanem vím, že se neutopím v množství informací, které nestíhám nastudovat a rozhodnout se. Pokud se mám vžít do role dodavatele ozvučení, pak musím zjistit stávající stav, potřeby a představy klienta, sladit a doplnit je se svými znalostmi ... A teď bych skončil, protože má profese třeba není přímo zaměřena na ozvučování. Jde o okrajovou záležitost, kterou provádím jednou za čas a tak již nestihám vnímat vše nové. A v takový okamžik je Kamil Toman tím pravým rádcem problematiky.

Co by člověk měl znát před návrhem ozvučení, když jej navrhuje?


Prostředí, která se dnes ozvučují je mnoho a jsou často různorodá. Asi bych se sám ztratil u rozhodnutí, kdy volit nizko a kdy vysokoimpendační obvody. Na druhou stranu si dovedu představit zvučení po LAN síti pomocí virtuální ústředny.

Po našem odjezdu nám oběma stále zůstávala v hlavě myšlenka setrvání na školení, ale redakční práce nepočká. Chtěli bychom se brzy s kamerou propracovat do nového showroomu v Karviné. Tam je prý co k vidění a slyšení!




POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog ozvučovacích součástí značky DEXON
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEXON CZECH s.r.o. - Na Novém poli 381/5, Karviná – Staré Město - 596321160 - podpora@dexon.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.