Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: DEXON: Jak snadno ozvučit zasedání nebo poradu mikrofony? Navíc bez drátů? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 16.05.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

DEXON: Jak snadno ozvučit zasedání nebo poradu mikrofony? Navíc bez drátů?


DEXON: Jak snadno ozvučit zasedání nebo poradu mikrofony? Navíc bez drátů?
Je tu další ozvučovací alternativa karvinského DEXONu. Tentokrát si představme, že jsme dostali požadavek k rychlému ozvučení prostoru, který byl určen pro zcela jiný účel než ke kterému bude využit nyní. Typickou situací je využití skladových prostor pro oslavu, zasedání, nebo třeba technickou konferenci. Opravdu taková situace není neobvyklá. Ne vždy je vhodné využít připravených ozvučených sálů v hotelech. V takových případech pořadatel kontaktuje profesionální zvukaře, nebo má "své eso" v rukávu ...
Komerční sdělení, ze dne: 16.05.2019




Už žádné zdlouhavé zapojování mikrofonů. Znáte to – máte naplánovanou poradu, chcete ji ozvučit nebo nahrávat. Diskusní mikrofonní systém Dexon je bezdrátový. Nic nedrátujete, zprovozněno máte rychle.


pro větší náhled klikněte na obrázek!
Bezdrátový mikrofonní systém pro porady, konference a zasedání Dexon WA 510RC

V základní sadě diskuzního systému najdete hlavní přijímací stanici a osm stolních bezdrátových mikrofonů v pásmu UHF. Systém vyniká především svou variabilitou a rychlostí zprovoznění. Žádná kabeláž k mikrofonům není totiž potřeba. Tato variabilita je důležitá pro ty instalace, kde diskuzní systém nesmí být instalován napevno a navíc, když už se zapojuje, tak pokaždé s jinou konfigurací. V našem případě je instalace jednoduchá: Mikrofonní jednotky umístíme na stůl a necháme je spárovat s přijímací stanicí. Její výstupní sekce zahrnuje jednak separátní signály z jednotlivých mikrofonů, ale také i sloučený signál všech mikrofonů dohromady. Je už pak na vás, zda výstupy napojíte na ozvučení nebo do nahrávacího zařízení, např. známého Dexon Conference Recorderu.

Pro větší instalace můžeme systém rozšiřovat pořízením další sady, tj. základnové přijímací stanice a dalších 8 mikrofonů. Maximální konfigurace je 32 přijímačů a 256 stolních mikrofonů. Samotné naladění mikrofonních jednotek a jejich spárování je rychlé, protože celá bezdrátová komunikace je obousměrná s využitím IR přenosu, a tak mikrofony jsou laděny automaticky podle požadavku z centrální přijímací stanice. Aby byl slyšet např. někdo z přísedících (publikum), je možné k sadě dokoupit ruční mikrofon.



Jak správně provést ozvučení konference, zasedání nebo porady, a co dalšího WA 510RC umí,
zjistěte na této speciální stránce.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEXON CZECH s.r.o. - Na Novém poli 381/5, Karviná – Staré Město - 596321160 - podpora@dexon.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.