Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

DEXON: Jak ozvučit rodinný dům, byt, kancelář nebo prodejnu pomocí tabletu?


Document Actions
DEXON: Jak ozvučit rodinný dům, byt, kancelář nebo prodejnu pomocí tabletu?
Pokud hovoříme o tabletu, mnoho lidí si představuje zařízení ke čtení nebo zábavě. Ve skutečnosti se konstrukce takového mobilního počítače používá k ovládání mnoha aplikací a systémů. Výhody jsou zřejmé. Nízké pořizovací náklady na hardware, ovládání upravitelné kdykoliv, odkudkoliv a třeba také malé a dobře umístitelné zařízení. Ke všemu je na tablet možno nainstalovat i další aplikace pro operační systém Android. Důmyslný technik má už nyní v hlavě několik možností využití. A co tento tablet skrývá?
Komerční sdělení, ze dne: 4.10.2018



To, že tablet používáme především na zábavu, je více než zřejmé. Dexon, šel ale dál. Vyvinul model MRP 4205, který obsahuje 4 výkonové zesilovače, takže se hodí na ozvučení (nejenom) domácích prostor.


Dexon MRP 4205 nástěnný přehrávač se zesilovačem poslouží k
ozvučení pokoje, kanceláře, restaurace i prodejny



Špičkový model přehrávače MRP 4205 se skládá ze základnové stanice, jež je pevně instalována na stěnu a obsahuje napájení a zesilovače, a speciálního tabletu s potřebným rozhraním. Tablet může fungovat také autonomně (bez posílání audia do základnové stanice). Obojí je kovové, displej kapacitní 7“.

Je to vlastně kombinace tabletu a 4 zesilovačů. Ano, výstup je tady ve formě 2 stereofonních zesilovačů o výkonu 4×20 W, takže ozvučit můžete dvě stereo zóny (se stejnou hudbou) a v každé si nastavíte patřičnou hlasitost. Jako jádro je použit systém Android. Zdroje hudby i videa, jsou plně digitální s podporou síťové konektivity, internetu a datového úložiště – paměťové SD karty, USB a vnitřní paměti. Nechybí samozřejmě vstup pro snadné napojení dalšího audio zařízení a výstup na aktivní subwoofer nebo externí zesilovač.

Nabídka aplikací v systému multimediálního přehrávače je široká a především upravitelná uživatelem, který si může doinstalovat vlastní Android aplikace. Obsluha je intuitivní díky grafice. Na základní ploše jsou k nalezení ikonky pro spuštění multimediálního přehrávače hudby, obrázků i videí, procházení internetu, poslechu vstupu nebo zařízení připojeného přes Bluetooth.

Zajímavá je také podpora DLNA / UPnP a AirPlay, díky které můžete nejenom multimédia v síti procházet, ale taktéž do zařízení hudbu a videa opačným směrem posílat. Vestavěný je také budík a kalendář.






Na co všechno se dá MRP 4205 použít a co dalšího umí,
zjistěte na této speciální stránce!
(klikněte!)


 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEXON CZECH s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Stačí jedna rozhlasová ústředna, která zvládá 6 kanálů. Jak ozvučit firmu, kde výroba potřebuje jiný rytmus než kanceláře? Co když wellness centrum potřebuje uklidňující melodii v odpočívárně, ale energickou v posilovně? A restaurace, kde hosté chtějí slyšet živou hudbu, zatímco personál potřebuje informace o provozu? Jak jednoduše ovládat hudbu v různých zónách podle potřeby? Je možné vzdáleně streamovat hudbu do maticové rozhlasové ústředny Dexon JPA 6240 z chytrého telefonu?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933