Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: DEXON: Jak ozvučit interiér s použitím počítačové sítě? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 14.03.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

DEXON: Jak ozvučit interiér s použitím počítačové sítě?


DEXON: Jak ozvučit interiér s použitím počítačové sítě?
Asi by zapřisáhlého hifistu jen tak nenapadlo ozvučovat objekt prostřednictvím rozvodů utp kabely. Ovšem v dnešní době má šíření signálu po počítačové síti svou logiku, praktičnost a ekonomiku. Kdy jsou vhodné rozvody ozvučení klasickými reproduktorovými dvoulinkami a kdy je vhodnější využít LAN sítě? Pokud se rozhodneme pro avízovaný IP rozvod, jak takový systém funguje? Hodí se pro školy, statní správu, kanceláře, výrobu, nákupní centra, prodejny, nádraží, letiště, hotely i rodinné domy a byty ...
Komerční sdělení, ze dne: 14.03.2019



Reproduktorové rozvody vyžadují obvykle větší průřezy vodičů. Někdy je dokonce není možné provést vůbec. Existuje ale technologie IP ozvučování, která audio přivede přes LAN síť až k reproduktoru.

pro větší náhled klikněte na obrázek!
Schéma technologie IP ozvučování Dexon Netaudio

Myšlenka IP ozvučení je jednoduchá - místo jednoho velkého zesilovače a nákladných repro rozvodů k reproduktorům, použít více menších IP zesilovačů napojených do počítačové sítě. Zesilovače jsou spojeny s reproduktory krátkým kabelem lokálně.

A jak to funguje?
Koncová zařízení, tedy např. IP zesilovače či IP reproduktory přijímají TCP/IP data z počítačové sítě a převádí je rovnou na výkonový signál, který dodávají reproduktorům. Mozkem zde není ústředna – krabice, jak jsme zvyklí, ale software v počítači. Ten zajišťuje streamování signálu, plánování, ověřování uživatelů a mnoho dalšího. Nejenom, že si můžeme definovat až 1000 zón, ale máme obrovský komfort – např. přehrávače mp3, internetová rádia, plánovače, správu uživatelů, mixážní relace, vstupy zvukové karty, podporu přepážkových mikrofonů, připojení VoIP telefonie a další vychytávky. K tomu všemu aplikace pro uživatele. A samozřejmě platí, že co IP jednotka, to jiná hudba či hlášení.

Je jedno jestli IP systém bude v budově, nebo "rozhozený" po světě. Kde "může" internet, může i IP ozvučení od Dexonu. Systém je velice variabilní a tudíž se dá „postavit“ jak v základní konfiguraci jen s jednou zónou, tak i v rozlehlé konfiguraci s mnoha zónami. Hodí se pro školy, statní správu, kanceláře, výrobu, nákupní centra, prodejny, nádraží, letiště, hotely i rodinné domy a byty.



Podívejte se, co všechno IP ozvučení dokáže, jaké instalace lze takto ozvučit, a jaké IP produkty Dexon
nabízí na této speciální stránce.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEXON CZECH s.r.o. - Na Novém poli 381/5, Karviná – Staré Město - 596321160 - podpora@dexon.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.