Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: DEXON: Jak ozvučit interiér nenápadně a přitom kvalitně? Se stropními reproduktory (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 15.08.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

DEXON: Jak ozvučit interiér nenápadně a přitom kvalitně? Se stropními reproduktory


DEXON: Jak ozvučit interiér nenápadně a přitom kvalitně? Se stropními reproduktory
Ozvučit prostor znamená rozmístění reproduktorů do prostoru. S tím vzniká požadavek, jaké typy reproduktorů zvolit, aby byly zachovány zvukové požadavky a také bylo ozvučující prvky kam umístit. Snad každý hifista ví, že frekvenční rozsah věžových reproduktorových skříní nelze očekávat ve stropních alternativách. Technologie a konstrukce se však stále vyvíjí a to, co bychom v minulosti nepředpokládali, je dnes podstatně pravděpodobnější. Nutno však podotknout, že pokud potřebujeme plošné ozvučení, nepředpokádáme snad atmosféru koncertu. I když ...
Komerční sdělení, ze dne: 15.08.2019



Ozvučení interiéru musí na sebe co nejméně upozorňovat. Touto cestou jde i český Dexon, jehož stropní reproduktor RP 111 nabízí elegantní vzhled s minimem rušivých prvků. Navíc může být aktivní.


pro větší náhled klikněte na obrázek!
Stropní reproduktory RP 111, které mohou být i aktivní (se zesilovačem) s Bluetooth nebo WiFi

Podhledové reproduktory Dexon RP 111 jsou dalšími do rodiny stropních reproduktorů, jež jsou určeny pro ozvučení prostor, jako jsou pokoje, kanceláře, firemní a prodejní prostory, ale také i do prostor částečně vlhkých, jako je koupelna, nebo venkovní zastřešená terasa.

RP 111 jsou koncipovány jako dvoupásmové s výhybkou. Výrobce je osadil kvalitním basovým reproduktorem s Mica membránou a výškovým kalotovým reproduktorem s hedvábnou kalotou. Díky propracované konstrukci se dosahuje kvalitního, příjemného zvuku. Zajímavým konstrukčním řešením je provedení čelních mřížek, které, mimo toho, že v balení naleznete čtvercové i kulaté, se přichycují snadno a rychle na vestavené magnety.
Tyto reproduktory můžeme zakoupit i v aktivní verzi, což znamená, že mají zabudován Bluetooth nebo WiFi zesilovač. Tím se ozvučení radikálně zjednoduší. Není nutný žádný další zesilovač, žádný přehrávač ani signálový propoj na stávající hifi aparaturu. Hudbu prostě přehráváme přímo z chytrého telefonu, tabletu nebo notebooku, přes Bluetooth nebo WiFi spojení.

U WiFi nebo LAN připojení, se nám otevírají neskýtané možnosti přehrávání hudby z lokálních, síťových i internetových úložišť a služeb, internetová rádia nevyjímaje. Streamování hudby je možné smartphonem, tabletem i počítačem z aplikace Muzo Player nebo jiné.




Na co všechno se dají stropní reproduktory použít, a co dalšího umí, zjistěte na této speciální stránce.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEXON CZECH s.r.o. - Na Novém poli 381/5, Karviná – Staré Město - 596321160 - podpora@dexon.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.