Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Tiskové zprávy

OMNIS: Na STAVOTECH s volnou vstupenkou

  • 28.10.2016
OMNIS: Na STAVOTECH s volnou vstupenkou
Stavební a technický veletrh STAVOTECH - Moderní dům Olomouc se za dobu svého trvání vyprofiloval jako největší a nejzajímavější podzimní stavební veletrh na Moravě. Součástí veletrhu je specializovaná akce EKOENERGA, která je zaměřena na úspory energie a využití obnovitelných zdrojů energie. Přednášková část bude letos věnována domácí automatizaci a komplexnímu řízení chytrých budov, elektrickému podlahovému vytápění pro nízkoenergetické a pasivní domy, projektování soustav ústředního vytápění, smysluplnému využívaní solární techniky a tradičně využití tepelných čerpadel, také rekuperaci vzduchu.

24. ročník mezinárodní výstavy INFOTHERMA

  • 6.10.2016
24. ročník mezinárodní výstavy INFOTHERMA
Koncem ledna roku 2017 se na ostravském výstavišti Černá louka uskuteční již 24. ročník mezinárodní výstavy Infotherma. Představí se domácí a zahraniční novinky z oboru vytápění, úspor energií a smysluplného využívání obnovitelných zdrojů a ucelený sortiment u nás vyráběných a dovážených kotlů na tuhá paliva, plyn, biomasu, dřevní plyn, elektrokotlů a krbů. Výstavu doplní konference s tématy Smart Home, Energetická soběstačnost a další.

EATON: Optimalizovaná napájecí řešení pro menší IT aplikace

  • 10.06.2016
EATON: Optimalizovaná napájecí řešení pro menší IT aplikace
Společnost Eaton, zabývající se řízením energie, představila nové UPS ze své řady 9PX o výkonu 2,2kW a 3kW, které jsou vhodné k zajištění vysoce kvalitní ochrany napájení pro virtuální servery, hyperkonvergovaná řešení, síťová zařízení a malá datová úložiště. Hlavní charakteristikou těchto inovativních UPS je jednotkový účiník, což znamená, že u daného jmenovitého výkonu jsou zařízení UPS schopna napájet více zařízení než tradiční UPS.

HAGER: Světová premiéra na veletrhu Light+Building: Hager v nových barvách

  • 5.05.2016
HAGER: Světová premiéra na veletrhu Light+Building: Hager v nových barvách
Letošní prestižní veletrh Light + Building, zaměřený na osvětlovací techniku a technologii řízení budov, navštívilo ve Frankfurtu nad Mohanem okolo 216.000 návštěvníků ze 160 zemí světa. Téměř každý desátý návštěvník, který prošel branami frankfurtského výstaviště, si nenechal ujít expozici společnosti Hager. Prohlédnout si novinky, inovace a neotřelá řešení z portfolia hager, berker nebo tehalit si přišlo prohlédnout na 25.000 návštěvníků. Motto letošního ročníku Light + Building znělo „Když moderní prostory ožívají: digitální – individuální – propojené“. Jako červená nit se téma inteligentního řízení budov prolínalo celým veletrhem a expozice Hager nebyla v tomto ohledu výjimkou.

BVV: MSV 2016 - okno do budoucnosti průmyslových technologií

  • 22.03.2016
BVV: MSV 2016 - okno do budoucnosti průmyslových technologií
V pozitivní atmosféře rostoucí ekonomiky i průmyslové výroby byly na brněnském výstavišti zahájeny přípravy již 58. mezinárodního strojírenského veletrhu. V termínu od 3. do 7. října 2016 se spolu s MSV uskuteční také specializované technologické veletrhy IMT, FOND-EX, WELDING, PROFINTECH a PLASTEX. Celkem se očekává účast přibližně 1600 vystavujících firem a 75 tisíc návštěvníků.

ABB: Frekvenční měnič ACH580

  • 21.03.2016
ABB: Frekvenční měnič ACH580
Jednotka ABB Pohony nově představila frekvenční měnič ACH580, určený speciálně pro široké použití v oblasti vytápění, větrání a klimatizace (HVAC). ACH580 má prověřené potlačení harmonických, intuitivní ovládací panel a vestavěný komunikační protokol BACnet. Tento měnič představuje nový standard jednoduchosti, spolehlivosti, snadnosti instalace a uvedení do provozu.

LAPP KABEL: Chcete se dozvědět novinky z oblasti kabelové technologie a zároveň se pobavit?

  • 10.03.2016
LAPP KABEL: Chcete se dozvědět novinky z oblasti kabelové technologie a zároveň se pobavit?
Navštivte stánek Lapp na AMPERu. Brněnské výstaviště se letos opět stane dějištěm mezinárodního veletrhu elektrotechniky, elektroniky, automatizace, komunikace, osvětlení a zabezpečení AMPER a Lapp Kabel na něm nebude ani tentokrát chybět! Na stánku o ploše více než 100 m2 se letos rozhodně nudit nebudete.

ABB: Společnost ABB rozšířila řadu inteligentních rozvaděčů UniGear

  • 16.12.2015
ABB: Společnost ABB rozšířila řadu inteligentních rozvaděčů UniGear
Společnost ABB na Mezinárodní konferenci a výstavě na distribuci energie (CIRED) ve francouzském Lyonu vystavovala od 15. do 18. června 2015 kompletní řadu vzduchem izolovaných rozvaděčů vysokého napětí v provedení UniGear Digital pro vzduchem izolované primární rozvodny. Kompletní řada rozvaděčů UniGear, v provedení UniGear Digital, podporuje flexibilitu, energetickou efektivnost a úsporu provozních nákladů.

LAPP KABEL: Kabely ÖLFLEX v podvodní jeskyni i bioplynové stanici

  • 11.12.2015
LAPP KABEL: Kabely ÖLFLEX v podvodní jeskyni i bioplynové stanici
Nezáleží na tom, jestli se jedná o aplikace v podvodních jeskyních nebo v zařízeních na výrobu bioplynu – kabely a kabelové vývodky musí často odolávat tvrdým podmínkám. Musí vydržet extrémní teploty i tlak, nesmí se rozpadnout v agresivních médiích, jako jsou kyseliny a louhy, a musí být velice odolné vůči mechanickému namáhání. Jeden z předních dodavatelů integrovaných řešení a značkových produktů v oboru kabelů a spojovací techniky, skupina Lapp, má skladem bohaté portfolio produktů právě i pro zvláště náročné aplikace v extrémních podmínkách prostředí.

ELKO EP: Expandujeme na americký trh

  • 24.11.2015
ELKO EP: Expandujeme na americký trh
Holding ELKO EP rozšířil síť svých poboček na počet 11 otevřením nové pobočky - iNELS SmartHome LLC – v USA. Již z názvu je patrné zaměření na trh Chytrých domů, který v současné době zažívá mohutnou expanzi nejen v USA, ale i v Evropě. iNELS Smart Home LLC se sídlem ve státě Oregon, centru průmyslového rozvoje, bude pečovat i o stávající zákazníky ELKO EP, kterých je v Severní Americe více než 20.

SCHNEIDER ELECTRIC: Pokročilé technologie do nejudržitelnější kancelářské budovy na světě

  • 6.10.2015
SCHNEIDER ELECTRIC: Pokročilé technologie do nejudržitelnější kancelářské budovy na světě
Společnost Schneider Electric dodala pokročilé technologie do nejudržitelnější kancelářské budovy na světě. Budova The Edge v amsterdamské obchodní čtvrti Zuidas skrývá komplexní řadu nejmodernějších technologií, energeticky efektivních systémů a integrovaných řešení správy budov. Ohodnocena byla jako Outstanding - „Vynikající“ s doposud nejvyšším skóre BREEAM 98,36 procent.

OEZ: Novinky ve spínacích přístrojích Minia

  • 28.08.2015
OEZ: Novinky ve spínacích přístrojích Minia
Spínání elektrických obvodů je běžnou praxí. Vzrůstají ale požadavky na inteligenci přístrojů, které elektrické obvody spínají. Sortiment spínacích přístrojů společnosti OEZ byl rozšířen a doplněn o v praxi užitečná provedení. Tento článek je určen k získání zevrubného přehledu o sortimentu spínacích přístrojů Minia s ohledem na použití v různých aplikacích.

OEZ: Nová Minia. Nové připojování

  • 9.06.2015
OEZ: Nová Minia. Nové připojování
U nových jističů LTN představuje OEZ již čtvrtou generaci připojování. Dvojitá svorka čtvrté generace má dvě části: přední a zadní. Obě části jsou prakticky tvořeny jednoduchou třmenovou svorkou. Je tak umožněno přehledné zapojení vodičů před propojovací lištou i další varianty, které starší generace svorek nedovolovaly. A právě způsobům připojování se budeme věnovat v následujících řádcích.

ABB: Výrobky Thomas&Betts nyní pod křídly ABB ELSYNN

  • 4.06.2015
ABB: Výrobky Thomas&Betts nyní pod křídly ABB ELSYNN
Společnost Thomas&Betts, která je od roku 2012 součástí skupiny ABB, má dlouholetou tradici ve výrobě konektorů, komponentů pro svazkování, zajištění a uchycení kabelů. Společnost ABB nabízí širokou škálu výrobků této společnosti, jako jsou prémiové vázací pásky Ty-Rap, vázací pásky z nerezové oceli pro nejnáročnější aplikace Ty-Met, ale také teplem smrštitelné trubice Shrink-Kon, kabelové žlaby či kontakty v podobě kabelových ok.

Foxtrot řídí kongresové patro holandského hotelu Van Der Valk Veenendaal

  • 4.06.2015
Foxtrot řídí kongresové patro holandského hotelu Van Der Valk Veenendaal
S řídicím systémem Tecomat Foxtrot se setkáváme především v souvislosti s řízením silnoproudé instalace. Foxtrot je ale plně programovatelný systém, který může pomocí komunikačních portů ovládat také celou řadu slaboproudých subsystémů a dát jim navíc jednotný styl ovládání přes dotykové grafické rozhraní. Podívejme se tentokrát na jednu z nejnovějších instalací holandské firmy B&R Design.
FIREMNÍ TIPY
Stačí jedna rozhlasová ústředna, která zvládá 6 kanálů. Jak ozvučit firmu, kde výroba potřebuje jiný rytmus než kanceláře? Co když wellness centrum potřebuje uklidňující melodii v odpočívárně, ale energickou v posilovně? A restaurace, kde hosté chtějí slyšet živou hudbu, zatímco personál potřebuje informace o provozu? Jak jednoduše ovládat hudbu v různých zónách podle potřeby? Je možné vzdáleně streamovat hudbu do maticové rozhlasové ústředny Dexon JPA 6240 z chytrého telefonu?
Představte si relaxaci v teplé sauně, zatímco kolem zní příjemné tóny hudby. Nyní může být tato vizualizace realitou díky nové reprosoustavě Dexon SN 260. Přináší revoluci v ozvučení saun s bezproblémovou instalací, kvalitním zvukem a odolností proti těžkým saunovým podmínkám. Žádné vrtání, žádné kompromisy. Pouze čistý, kvalitní zvuk v harmonii s přírodním prostředím sauny. Prohlubte svůj dodavatelský repertoár o relaxační zážitek s Dexonem. Přečtěte si více a zjistěte, proč je SN 260 pravou volbou pro saunu kterou ozvučujete!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933