Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Tiskové zprávy

OEZ: Rozvoj programu SICHR 2005

  • 4.03.2005
OEZ: Rozvoj programu SICHR 2005
Od začátku roku 2005 je připravena další verze programu SICHR, již šestá, opět doplněná o řadu funkcí a přínosných ovládacích povelů pro uživatele.

Unie elektrotechniků slaví první rok

  • 3.03.2005
Unie elektrotechniků slaví první rok
Unie elektrotechniků České republiky má 16. 3. 2005 roční výročí své existence. Tehdy před rokem se konal ustavující sněm, který zvolil statutární zástupce a schválil Statut a ostatní vnitřní normy včetně strategie její činnosti a působnosti.

Čím nahradit staré IJV a IJM?

  • 2.03.2005
Čím nahradit staré IJV a IJM?
Mnohokrát diskutovaná otázka náhrady jističe starých rozměrů za jistič nový, menší s uchycením na DIN lištu má nyní možnou alternativu. Dokonalá náhrada za vadný jistič IJV, IJM.

3M a nové ekologické předpisy?

  • 16.02.2005
3M a nové ekologické předpisy?
Firma 3M oznamuje: „My jsme připraveni!“ Nové směrnice na obsah škodlivých látek v v elektrických a elektronických zařízeních platí v Evropské unii už od začátku roku 2003 a od července 2006 významně omezují (resp. zakazují) používání nebezpečných látek v těchto výrobcích...

LAPP: Kabely Lapp Group do nepohody

  • 11.02.2005
LAPP: Kabely Lapp Group do nepohody
Odolné připojovací a ovládací kabely pro použití v těžkých podmínkách. Pro drsné zacházení a přitom cenově dostupné! Připojovací a ovládací kabely pro náročné aplikace a drsné prostředí nemusí být žádné drahé speciální kabely. Nová generace flexibilních připojovacích a ovládacích kabelů....

ElektroFest Olomouc nově!

  • 9.02.2005
ElektroFest Olomouc nově!
Tradiční olomoucký regionální veletrh se ve svém 22. pořadí stěhuje do nových prostor. Nové obchodní centrum v blízkosti vlakového nádraží přivítají vystavovatelé i návštěvníci....

Slavnostní otevření nového sídla firmy ELKO EP

  • 20.01.2005
Slavnostní otevření nového sídla firmy ELKO EP
Dne 14. 1. uskutečnila firma ELKO EP oficiální otevření nových administrativních a výrobních prostor v Holešově. Tento jedinečný akt zahájil jednatel společnosti Jiří Konečný se starostou Holešova Ottou Ctiradem a senátorem Zdeňkem Janalíkem. Jako překvapení k této slavnostní události bylo představeno i nové firemní logo, které...

Podnikatelská a daňová konference 2005!

  • 13.01.2005
Podnikatelská a daňová konference 2005!
Přestupkem s hrozbou do 2 miliónů korun je podle § 139 odst. 1 to, pokud fyzická osoba umožní jiné fyzické osobě výkon nelegální práce. Podle některých názorů toto sankční ustanovení pokrývá i předmětné případy „švarc systému“ provozovaného podnikatelem – fyzickou osobou.

Jiří Konečný technologický podnikatel roku 2004

  • 16.12.2004
Jiří Konečný technologický podnikatel roku 2004
V našem oboru zřejmě málokdo nezná prudce expandující ELKO EP. Z malých prostor v Roštění se společnost přesunula do Holešova již na druhé místo. Tato úspěšná výroba je doslova neposedná! Kam míří Jiří Konečný se svým týmem?

Odborné semináře OEZ

  • 1.12.2004
Odborné semináře OEZ
Odborné semináře OEZ jsou již tradiční formou, kterou naše společnost sděluje nové poznatky týkající se jištění nízkého napětí tisícům projektantů, energetiků, elektromontérů, revizních techniků a dalších elektrotechniků.

Do Babylonu nejen za zábavou!

  • 28.11.2004
Do Babylonu nejen za zábavou!
Lidé, pohybující se oboru elektro ze širokého okolí Liberecka nepůjdou do Centra Babylon výjimečně za zábavou, ale za kontakty a informacemi! Ve dnech 1.-2. prosince se zde v Exposále uskuteční již třetí ročník veletrhu elektrotechniky, elektroniky a energetiky LIBERECKÝ ELEKTROFEST.

Kolínský KOPOS investuje do nových výrobních prostor

  • 27.10.2004
Kolínský KOPOS investuje do nových výrobních prostor
Jeden z největších tuzemských výrobců elektroinstalačního materiálu, společnost Kopos Kolín, zahajuje v těchto dnech výraznou investici do modernizace závodu a výrobních technologií.

Kopos se představil na veletrhu MSV 2004

  • 6.10.2004
Kopos se představil na veletrhu MSV 2004
Na brněnském výstavišti se ve dnech 20. až 24. září konal již 46. mezinárodní strojírenský veletrh (MSV). Kolínský Kopos v letošním roce opět představil řadu nových výrobků a na MSV se zaměřil zejména na partnery z oboru automatizace, které využívají elektroinstalační materiály pro své aplikace.

Co víme o firmě Ing. Miroslav Rusiňák?

  • 22.09.2004
Co víme o firmě Ing. Miroslav Rusiňák?
Převádeli jste ručně kreslené dokumentace do 2D nebo 3D formy? Konvertovali jste dvojrozměrné modely do trojrozměrných? V programu Solid Edge má tato firma reference na významných zakázkách!

Za studena smršťované koncovky 12,7/22

  • 21.09.2004
Za studena smršťované koncovky 12,7/22
Koncovky řada QT II. Za studena smršťované koncovky 12,7/22 (25) kV série 93-EB6x-x. ....válcová část je vcelku se sukénkami. Na vnitřní části koncovek je vrstva s velkou dielektrickou konstantou, která slouží pro řízení pole.....
FIREMNÍ TIPY
Stačí jedna rozhlasová ústředna, která zvládá 6 kanálů. Jak ozvučit firmu, kde výroba potřebuje jiný rytmus než kanceláře? Co když wellness centrum potřebuje uklidňující melodii v odpočívárně, ale energickou v posilovně? A restaurace, kde hosté chtějí slyšet živou hudbu, zatímco personál potřebuje informace o provozu? Jak jednoduše ovládat hudbu v různých zónách podle potřeby? Je možné vzdáleně streamovat hudbu do maticové rozhlasové ústředny Dexon JPA 6240 z chytrého telefonu?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933