Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: DEXON: Jak dálkově propojit ozvučení přes UTP, optiku nebo GSM? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 12.04.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

DEXON: Jak dálkově propojit ozvučení přes UTP, optiku nebo GSM?


DEXON: Jak dálkově propojit ozvučení přes UTP, optiku nebo GSM?
Doba, kdy se šířil zvukový signál pouze po vodičích, je pryč. Nové technologie umožňují využít optického vlákna nebo téměř všudypřítomných datových rozvodů. Proto je realizace šíření audia po, nebo mezi budovami podstatně snazší a lepší kvalitě než v minuloch dobách. Dovedete si například představit, že předáváte zvukový signál do jiné místnosti tím, že vytočíte číslo dané stanice? Pokud máte za úkol zajistit operativní ozvučení například administrativních objektů, seznamte se s možnostmi, které má k dispozici DEXON ...
Komerční sdělení, ze dne: 12.04.2019




Docela často se vyskytne potřeba spojit dvě vzdálená ozvučení, např. dva domy, výrobní haly, nebo vedlejší školní budovu. Dexon nabízí propojení metalické, po optice, i přes data.


pro větší náhled klikněte na obrázek!
WA 820RC sloužící k přenesení audio signálu po optickém kabelu


Zdálo by se, že vzdálená ozvučení můžeme audio kabelem propojit snadno. Není tomu tak. Budeme mít problémy s velkým rušením a brumem. Mnohdy ani není možné audio kabel stavebně realizovat.

Prvním způsobem propojení je použití převodníku Dexon WA 810RC, který audio převede na data a pošle přes existují strukturovanou UTP kabeláž v budově. Ta je v budovách dnes standardem. Druhým způsobem je využití existujícího optického propoje. K tomu slouží převodníky Dexon WA 820RC, které opět audio převedou na data a ve formě optického paprsku přenesou přes optický kabel s MM vláknem. A to až na vzdálenost 2km!

Audio signál můžeme na vzdálené místo dostat také skrz telefonii. Zařízení JGM 10 je modul tzv. pagingu přes klasickou pevnou telefonní síť PSTN. Je připojen na pevnou telefonní linku ve vzdáleném místě. Z hlediska uživatele postačí zatelefonovat na určené číslo, modul linku vyzvedne a následně samotné audio „předá“ do ozvučení. Ovšem ne všude je pevná linka k dispozici. V tomto případě použijeme modul JGM 11, který používá GSM a má tudíž instalovanou SIM kartu. Užití je stejné, opět stačí zatelefonovat na určené „mobilní“ číslo.

Posledním způsobem, který nesmíme opomenout, je IP systém ozvučení Dexon Netspeaker. Zde můžeme říci: „Kam „může“ internet, může i ozvučení“. Tímto způsobem se např. řeší vzdálené obecní rozhlasy nebo sítě prodejen.


Podívejte se, jak převodníky i moduly mohou pomoci
s ozvučením na této speciální stránce.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEXON CZECH s.r.o. - Na Novém poli 381/5, Karviná – Staré Město - 596321160 - podpora@dexon.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.