Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: DESIGNPANEL: Rovnoměrné nasvícení plochy s Lightpanely (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 1.04.2011
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

DESIGNPANEL: Rovnoměrné nasvícení plochy s Lightpanely


DESIGNPANEL: Rovnoměrné nasvícení plochy s Lightpanely
Na začátku stála myšlenka vyvinout absolutně rovnoměrné světelné plochy. Od světelných těles s menší montážní hloubkou, až po velikosti, které budou splňovat potřeby moderní architektury. Zároveň aby se jednalo o trvanlivé, elegantní a flexibilní řešení, pokud jde o technické vybavení a možnosti. Výsledkem dlouholetých vývojových prací je Lightpanel ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 1.04.2011

Díky novým technologiím a rozvoji materiálu vyvstávají neočekávané možnosti designově orientovaného světelného řešení.

Na začátku stála myšlenka vyvinout absolutně rovnoměrné světelné plochy. Od světelných těles s menší montážní hloubkou, až po velikosti, které budou splňovat potřeby moderní architektury. Zároveň aby se jednalo o trvanlivé, elegantní a flexibilní řešení, pokud jde o technické vybavení a možnosti. Výsledkem dlouholetých vývojových prácí je Lightpanel.

Na video o světelném panelu Lightpanel se můžete podívat zde ...

Lightpanely jsou LED světelné plochy s vysokou svítivostí. Spojují účinné světelné techniky s moderním designem a díky své ploché konstrukci pouze od 30mm nabízí široký tvůrčí prostor. Modulární konstrukce umožňuje nejrůznější možnosti konfigurace a používání na zdi či strop. Díky zesílené konstrukci se může Lightpanel použít i do podlahy. Panel je k dispozici v teplé i studené bílé barvě nebo s jednotlivými ovladatelnými barevnými přechody, které se dají řídit pomocí počítače nebo ovladače.

Variantou Lightpanelu je produkt s názvem Lightpanel plus, který nabízí nepřeberné množství možností kombinace s průsvitnými dekorativními materiály. Tím dochází k tomu, že místnosti získávají v závislosti na náladě vždy jinou atmosféru a pomocí řízením barev tak dochází k nejrůznějším efektům. Výhodou je velká variabilita produktů co se vzhledu týče, který lze upravit a vytvořit i na přání zákazníka.

Lightpanely nachází uplatnění v interiérové, ale i exteriérové architektuře, na veřejných prostorech, v restauracích, hotelích nebo vstupních halách firem. Zajímavostí je provedená zakázka v terapeutickém centru Siemens, kde se použily panely k osvětlení vyšetřovny CT, kde díky tlumenému příjemnému osvětlení dochází k uklidnění pacientů.

Lightpanely mohou být doplněny o plastické panely Invision z PETG. Ty se vyznačují dobrými optickými vlastnostmi a dokonalým povrchem. Mezi transparentní desky se vkládají přírodní materiály jako např. medvědí tráva, peří, větve nebo kapradina. Poté se umístí jako krycí vrstva na Lightpanel, čímž dochází k zvýraznění vrstvy a celému panelu tak dodá třírozměrnou vlastnost.

Lightpanel byl vyznamenám mezinárodním designovým oceněním iF-Award 2010.

Pro více informací můžete kontaktovat Radka Otoupala, K Homolce 33, 154 00 Praha nebo

O více informací si můžete zažádat odesláním níže přiloženého formuláře!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.