Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Dejte pozor ať vám neupadne trafačka do záhonku (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 3.11.2011
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Dejte pozor ať vám neupadne trafačka do záhonku


Dejte pozor ať vám neupadne trafačka do záhonku
Cítíme vývoj v oblasti chytrých elektroměrů, ale na údržbě zařízení není znát žádného pokroku. Patrně by mohli na marketingových odděleních zvážit, zda by nebylo vhodné současně u vykazování tučných zisků také uvádět úspory, které pak zapříčiní podobné situace ...
Josef Nosek, ze dne: 3.11.2011


VRCHLABÍ - Dolní Branná jednou večer zažila malý ohňostroj jako z amerického filmu. Slovy tisku lze vyjádřit situaci asi takto: "povětrnostními vlivy byla vyvrácena trafostanice vysokého napětí".

5
Pro větší náhled kliknout!


Nic není věčné a údržba to už není co bývávalo ... říká místní klasik. Kdo je viník toho, že lidé z vesnice museli čekat na výstavbu nového sloupu? Jen tupý ignorant si nevšimne zkorodované konstrukce, která při silnějším poryvu větru nevydržela.

Pro větší náhled kliknout!
1


2

3

4


8


Situace není nikomu neznámá. Podobně jako například stav hlavní dopravní tepny, dálnice D1, je další katastrofální situace u mnoha  vedení vysokého napětí. Prevence jako by vymizela z plánů našich energetických gigantů. Cítíme vývoj v oblasti chytrých elektroměrů, ale na údržbě zařízení není znát žádného pokroku.

Patrně by mohli na marketingových odděleních zvážit, zda by nebylo vhodné současně u vykazování tučných zisků také uvádět úspory, které pak zapříčiní podobné situace.

Proto pokud máte někdo podobné zařízení provádějte kontrolu konstrukce sami!
Pokud vám podobné zařízení přistane v záhonku jahod, máte zaručeně po úrodě!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.