Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

DEHNSUPPORT: Software řízených rizik dle ČSN EN 62305-2


Document Actions
DEHNSUPPORT: Software řízených rizik dle ČSN EN 62305-2
Hledáte software k posouzení rizik úderů do konstrukce? Společnost Dehn+Soehne vydává na podporu projektování ochran před bleskem aplikaci DEHN support. Ta poskytne technikovi uživatelské rozhraní, kterým lze posoudit jak dalece jsou chráněny projektované objekty z hlediska doporučení norem. Kolik stojí? Odpovídá Jiří Kutáč ...
Jiří Kutáč, Tým portálu Elektrika, ze dne: 4.02.2009

 

DEHNsupport software, který je určen nejen pro návrh, ale také pro kontrolu řízeného rizika dle ČSN EN 62305-2, výpočet dostatečné vzdálenosti s, ochranných prostorů jímací soustavy a kontrolu zemnící soustavy.

Co DEHNsupport přináší uživateli?

  • v rámci jednodenního školení jsou vysvětleny všechny koeficienty pro výpočet řízeného rizika, bez jejichž pochopení se může dosáhnout chybných výsledků;
  • propočet ekonomické návratnosti investic do ochrany před bleskem;
  • v současné době 4 jazykové mutace (česky, anglicky, německy, italsky), v přípravě dalších 5 verzí;
  • export do textových formátů a Excelu ve všech jazykových mutacích;

Co je obsahem jednotlivých modulů?

  • stavba (volba rozměrů stavby);
  • zóny ochrany před bleskem (definice vnějších a vnitřních zón);
  • inženýrské sítě (volba typu sítě a vlastnosti vnitřních systémů);
  • opatření (volba činitelů a stínění);
  • ztráta (definice ztrát lidských životů, veřejných služeb, kulturního dědictví a ekonomických hodnot);
  • ocenění (hodnoty zpracovány do tabulek a grafů);
  • ocenění ekonomických nákladů ochrany před bleskem (porovnání ceny stavby včetně jejího vnitřního vybavení, úrokových staveb a odpisů s investicí do ochrany);
  • dostatečné vzdálenosti s (výpočet pro dané místo přiblížení a automaticky jsou doplněny další hodnoty do tabulky; příklad pro samostatný jímač, hřebenové vedení a mřížovou soustavu, vysoké objekty);
  • jímací soustavy (jeden jímač versus klimatizační jednotka, valící se koule pro dva jímače, čtyři jímače versus solární články na sedlové střeše);
  • kontrola zemničů (uspořádání typu A a B dle třídy LPS, rezistivity půdy a rozměrů stavby).

Bezplatná DEMOverze

  • obsahuje příklady rodinného domu, kancelářské budovy a nemocnice (ve verzi CZ, E, D, I), na rozdíl od ostré verze není možno měnit některé koeficienty.

Přínosy obecně ...  
DEHNsupport představuje pro uživatele účinný prostředek při projektování především z hlediska přehlednosti obslužných ikon a ucelené formy obou norem (ČSN EN 62305-2,3). Při argumentaci se soukromými investory mohou využít příklad ekonomické kalkulace ochrany před bleskem.

Projektantům elektrických zařízení ...  
Je dobré, že součástí ceny je i možnost jednodenního školení, bez něhož není snadné pochopit a správně přiřadit koeficienty pro řízené riziko.

Revizním techniků elektrických zařízení ...  
Na DEHNsupportu ocení především tisk do textových formátů nebo do Excelu ve všech jazykových verzích (kdykoli). Je to důležité zejména pro firmy spolupracující se zahraničními investory.

Technikům ...  
Na modulu pro výpočet dostatečné vzdálenosti s zaujme tabulka, do které se dosazují automaticky další vypočtené hodnoty. Například vypočtou vzdálenost v nejvyšším bodě a další hodnoty se už objeví v tabulce, což představuje velkou výhodu z hlediska času při kontrole podřízených. Požadavek z praxe - co nejnižší jímače najdou v modulu pro návrh jímačů. Tam je i příklad slunečních kolektorů na sedlové střeše.

Pro techniky montážních firem ...  
Tento software je nezávislý na produktech společnosti DEHN.


Bezplatná DEMOverze:
Obsahuje hlavně příklady rodinného domu, kancelářské budovy a nemocnice v českém, anglickém, německém a italském jazyce. Na rozdíl od ostré verze nelze měnit některé koeficienty.   

Cena plné verze:
V ceně 7500 Kč je zahrnuta ostrá verze softwaru na CD (pro 2 počítače) a 1-denní školení (pro jednoho účastníka).

Prodej a zajištění školení:
- Rema Praha; Luma Plus Chomutov

Chcete si objednat bezplatnou demoverzi nebo přímo plnou? Máte možnost si vybrat expresní objednávku níže uvedeným odkazem!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933