Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: DEHN log#28: Paralelní svorka pro použití v EX (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 10.07.2018
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

DEHN log#28: Paralelní svorka pro použití v EX


DEHN log#28: Paralelní svorka pro použití v EX
... jak už jste zaznamenali a je i mezi vzorky, tak mezi prvními svorkami přišla svorka, pásková objímka na vytváření spojů, které jsou propustné pro bleskový proud a zároveň nezajiskří a ... Řešíte ve své praxi ochranu před bleskem a přepětím v oblastech s nebezpečím výbuchu? Pak jistě dáváte pozor na kvalitu spojů. Pro ty, kteří neví oč jde, to vysvětluje Jan Hájek podrobně. Celou přednášku můžete sledovat jako screencast!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 10.07.2018



Řešíte ve své praxi ochranu před bleskem a přepětím v oblastech s nebezpečím výbuchu? Pak jistě dáváte pozor na kvalitu spojů. Pro ty, kteří neví oč jde, to vysvětluje Jan Hájek podrobně.





Úryvek textového přepisu mluveného slova rozhovoru ...

Jan Hájek DEHN&SÖHNE
Je velký problém, když se vyrovnává potenciál bleskového proudu v prostředí s nebezpečím výbuchu, zajistit spoje, které nejen dokážou vést bleskový proud, ale zároveň nebudou jiskřit při vedení bleskového proudu, takže tam jsem ukázal jednak na sortiment, který máme na vyrovnávání potenciálu, ať už jsou to ekvipotenciální svorkovnice na kabelové žlaby drátěné, nebo plechové žlaby, nebo svorky, kterými se spojují vodiče tak, že vytváří nejiskřivé spoje.

V následující části máte možnost si poslechnout část našeho záznamu přednášky LPC, která hovoří právě o jiskrově bezpečných spojích.

Jan Hájek DEHN&SÖHNE
Speciality pro EX, firma Dehn neustále rozšiřuje sortiment pro vyrovnávání potenciálu v EXu, jak už jste zaznamenali a je i mezi vzorky, tak mezi prvními svorkami přišla svorka pásková objímka na vytváření spojů, které jsou propustné pro bleskový proud a zároveň nezajiskří a nejsou iniciací v jiskření v EXovém prostředí, protože je nejlepší veškeré spoje provádět svařováním, protože svařovaný spoj nejiskří, nicméně pokud musíte nastavit řízení, dodělat jiskrově bezpečné spoje, tak první co musíte udělat je odpojit zařízení, zařídit normální prostředí, což je komplikovaná drahá záležitost. Pro firmu DEHN představuje EXové prostředí velkou výzvu….
Celá přednáška je pouze ve výše uvedené videoverzi!




POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální papírový katalog
produktů do prostředí EX od DEHN+SÖHNE zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!




TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEHN s.r.o. - Pod Višňovkou 1661/33, Praha 4 - 222 998 880 - info@dehn.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.