Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

DEHN log#2: Univerzální připojovací svorka


Document Actions
DEHN log#2: Univerzální připojovací svorka
Tuto svorku lze použít na pospojování fotovoltaických panelů a lze na ní připojit vodiče různých průřezů. Svorka nalezne široké využití a často je používaná i pro pospojování ve vnitřních instalacích. Díky tomu, že se jedná o svorku z nerezové oceli, je zcela lhostejné, zda s ní připojuji konstrukci z hliníku s pozinkovaným, hliníkovým, nerezovým či dokonce měděným vodičem.
Jan Hájek, ze dne: 24.06.2013



Bezpečný spoj pro propojení nosných konstrukcí fotovoltaických panelů, ale i systémů pro ohřev vody.

Díky tomu, že se jedná o svorku z nerezové oceli, je zcela lhostejné, zda s ní připojuji konstrukci z hliníku s pozinkovaným, hliníkovým, nerezovým či dokonce měděným vodičem.

Pokud by toto připadalo někomu málo, je třeba zdůraznit, že průřez vodičů může být 4 až 50 mm2 a to jak vodiče kruhového průřezu, tak vodiče slaněné.

Tato svorka prošla náročným testováním dle řady norem ČSN EN 50 164-1, které bezpečně prokázalo, že svorka je schopná bez problémů vytvořit spoj odolný bleskovému proudu.

Stejný princip připojení je i součástí připojovací svorky, kterou lze použít pro připojení oplechování či konstrukce na ochranné pospojování nebo na jímací soustavu.




POKUD PRACUJETE V OBORU
máte možnost si zažádat o více podobností
NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933