Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

DEHN: Krabice pro zkušební svorku do zateplené fasády


Document Actions
DEHN: Krabice pro zkušební svorku do zateplené fasády
K největším nešvarům při provádění skrytých svodů v zateplené fasádě patří použití nevhodné krabice pro zkušební svorku. Jaké požadavky má taková krabice splňovat a jak se správně instaluje? A jak vypadá řešení, které nabízí společnost DEHN? Krabice umožňuje bezproblémovou manipulaci se svorkou i provádění měření klešťovými měřicími přístroji. Její kvalitní těsnění zabraňuje profouknutí pod víčkem. Podrobnější informace o krabici společnosti DEHN a jejích provedení se dozvíte v tomto článku.
Jan Hájek, ze dne: 12.11.2014


Mezi největší nešvary při provedení skrytých svodů v zateplené fasádě patří použití nevhodné krabice pro zkušební svorku. Takzvaně "standardním" řešením v České republice je použití instalační krabice pro vnitřní elektrické rozvody do 1000V s teplotním rozsahem -5 až 40°C a umístí se do fasády. Její umístění do zateplovacího systému je dalším dobrodružstvím na téma: Tepelný most je jen historka na strašení malých dětí. 

Jaká by tedy měla být krabice pro zkušební svorku do zateplené fasády?

Krabice musí:   
  • mít velikost umožňující měření klešťovým měřicím přístrojem
  • mít velikost umožňující pohodlné rozpojení zkušební svorky
  • mít ve fasádě pevné uchycení, které neohrozí při manipulaci fasádu
  • mít vzduchotěsné navázání na fasádu
  • mít těsnící a tvarově i vzhledově stálý kryt
  • eliminovat tepelné mosty
  • umožňovat instalaci vodičů o Ø 8,10,13,20,23 a 27mm a pásku
  • jednoduše umožnit zarovnání s fasádou
  • umožňovat instalaci i ve velmi silné izolaci až 30cm


Ukázka správné instalace.



Řešení společnosti DEHN + SÖHNE

Vnitřní rozměr pro měření a manipulaci se svorkou
Krabice má vnitřní rozměr 185 na 145mm a minimální hloubku v závislosti na tloušťce izolace 90mm a tak lze bez problému se svorkou nejenom manipulovat, ale zároveň provádět měření klešťovými měřicími přístroji.

Pevné uchycení
Ať již přímo uchycená, nebo na distanční podestě, vždy je její uchycení dostatečné pro manipulaci se svorkou a krytem, bez poškození vnější fasády objektu.

Utěsnění krabice a nerezového krytu
Kvalitní těsnění zabraňující profouknutí pod víčkem a kolem krabice je na nejvyšší úrovni a umožňuje jednoduchou montáž bez toho, aniž by byla narušena funkce zateplovacího systému. Nerezový kryt je opatřen těsněním a z boku krabice je hladká plocha pro nalepení těsnícího pásku.

Eliminace tepelných mostů
Tělo krabice pro zkušební svorku a distanční podesty je z UV stabilního plastu, který je mechanicky velmi odolný a tak nevzniká možnost vytvoření tepelného mostu, styroporová výplň otvorů vytvoří optimální tepelně vodivé vlastnosti.

Set krabice a podesty.


Výšková stavitelnost 90-320mm
Ať samotná krabice s rozsahem hloubky 90-140mm, nebo spolu s distanční podestou s rozsahem 140-320mm, vždy se díky plynulému vytažení vnitřního dílu krabice a jeho fixací šrouby povede zcela přesně nivelovat kraj krabice s fasádou objektu.

Krabice pro klasické vodiče i vodiče HVI

Díky velké variabilitě perforačních otvorů je možné do krabice ke svorce přivést vodiče klasických rozměrů 8 až 13mm, ale i speciální vodiče jako jsou HVIlight, HVI a HVIpower.

K dispozici jsou dvě varianty
Pro tloušťku zateplení stěny 90-140mm je určena krabice s nerezovým krytem a pro zateplení tloušťky 90-320mm je určena krabice s distanční podestou.

Krabici a distanční podstavec je možné použít v tloušťkách zateplení od 90 do 320mm.

      


POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální papírový katalog
produktů DEHN+SÖHNE zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933