Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

DEHN: Izolovaný svod HVI s vysokonapěťovou izolací


Document Actions
DEHN: Izolovaný svod HVI s vysokonapěťovou izolací
Hodí se vám do projektu izolovaný svod HVI s vysokonapěťovou izolací? Existuje k němu malá útlá brožura plná informací od společnosti DEHN + SÖHNE. Samozřejmě nejde o obsáhlý katalog, ale o díl věnovaný právě technologii izolovaných svodů. Co je obsahem této příručky? Přečtěte si minirecenzi v tomto článku.
Igor Nováček, ze dne: 25.02.2015


Izolovaný svod HVI s vysokonapěťovou izolací je stále pro mnoho realizátorů hromosvodů "černou neznámou". I přes to, že jde v mnohých případech o jediné možné řešení ochrany před bleskem a přepětím.  Útlá brožura skrývá zásadní informace o této technologii.



Tento technický materiál objasňuje principy a vlastnosti, díky kterým lze zabránit nežádoucímu toku atmosférické energie. Hned zkraje brožura nabízí srovnání jednotlivých vyráběných vodičů řady HVI. V další části se dozvíme, že kritériem pro správný výběr vodiče je často opomíjená dostatečná vzdálenost.

  
Pro větší náhled klikněte!

Příručka také objasňuje, jaké jsou typické oblasti nasazení konkrétních vodičů HVI. Fotografie a podrobný popis objasňují problematiku dost jasně. Zmíněny jsou ploché střechy, rychlá a snadná montáž, obytné budovy se šikmou střechou, standardní varianta či řešení s HVI long.

V případě, kdy řešíte EXová prostředí, najdete tu i malou část věnovanou držákům vodiče HVI určených právě pro tato prostředí. Krátká část se také věnuje příslušenství a nástrojům, které DEHN dodává k HVI vodičům. Mám rád dopodrobna rozepsané ukázky montáže. A v této příručce je důkladně popsána varianta od zavedení do stěny až po zavedení do země.

Pro větší náhled klikněte!

Můj závěr
Tato malá brožura pomůže obnovit a doplnit znalosti ze světa ochrany před bleskem a přepětím. Určitě ale nepomůže lidem ignorujícím stav fyzikálních jevů. U mě dobrý! :-)

Link na HVI workshop na Elektrika.tv (zde).
Link na diskusi o HVI (zde).

POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální papírovou příručku
systému HVI od DEHN+SÖHNE zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933