Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: DEHN: Izolovaný svod HVI s vysokonapěťovou izolací (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 25.02.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

DEHN: Izolovaný svod HVI s vysokonapěťovou izolací


DEHN: Izolovaný svod HVI s vysokonapěťovou izolací
Hodí se vám do projektu izolovaný svod HVI s vysokonapěťovou izolací? Existuje k němu malá útlá brožura plná informací od společnosti DEHN + SÖHNE. Samozřejmě nejde o obsáhlý katalog, ale o díl věnovaný právě technologii izolovaných svodů. Co je obsahem této příručky? Přečtěte si minirecenzi v tomto článku.
Igor Nováček, ze dne: 25.02.2015



Izolovaný svod HVI s vysokonapěťovou izolací je stále pro mnoho realizátorů hromosvodů "černou neznámou". I přes to, že jde v mnohých případech o jediné možné řešení ochrany před bleskem a přepětím.  Útlá brožura skrývá zásadní informace o této technologii.



Tento technický materiál objasňuje principy a vlastnosti, díky kterým lze zabránit nežádoucímu toku atmosférické energie. Hned zkraje brožura nabízí srovnání jednotlivých vyráběných vodičů řady HVI. V další části se dozvíme, že kritériem pro správný výběr vodiče je často opomíjená dostatečná vzdálenost.

  
Pro větší náhled klikněte!

Příručka také objasňuje, jaké jsou typické oblasti nasazení konkrétních vodičů HVI. Fotografie a podrobný popis objasňují problematiku dost jasně. Zmíněny jsou ploché střechy, rychlá a snadná montáž, obytné budovy se šikmou střechou, standardní varianta či řešení s HVI long.

V případě, kdy řešíte EXová prostředí, najdete tu i malou část věnovanou držákům vodiče HVI určených právě pro tato prostředí. Krátká část se také věnuje příslušenství a nástrojům, které DEHN dodává k HVI vodičům. Mám rád dopodrobna rozepsané ukázky montáže. A v této příručce je důkladně popsána varianta od zavedení do stěny až po zavedení do země.

Pro větší náhled klikněte!

Můj závěr
Tato malá brožura pomůže obnovit a doplnit znalosti ze světa ochrany před bleskem a přepětím. Určitě ale nepomůže lidem ignorujícím stav fyzikálních jevů. U mě dobrý! :-)

Link na HVI workshop na Elektrika.tv (zde).
Link na diskusi o HVI (zde).

POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální papírovou příručku
systému HVI od DEHN+SÖHNE zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEHN s.r.o. - Pod Višňovkou 1661/33, Praha 4 - 222 998 880 - info@dehn.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.