Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Ekvipotenciální pospojování (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.04.2013
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Ekvipotenciální pospojování


Ekvipotenciální pospojování
V této podkapitole došlo k většímu upřesnění požadavků přivedení vodivých částí na stejný potenciál. "Vedle spojení odpovídajících tabulkám 7 a 8, mohou být pro pospojování použita také potrubí zajišťující elektrickou vodivost odpovídající článku 5.3.5." "Výše uvedená potrubí uložená v zemi vně výrobních jednotek, musí být uzemněna alespoň každých 30m. Přívody a spoje potrubí je nutno provést tak, aby při průchodu bleskového ...
Jiří Sluka, Vladimír Macháček, ze dne: 2.04.2013


V této podkapitole došlo k většímu upřesnění požadavků přivedení vodivých částí na stejný potenciál.
"Vedle spojení odpovídajících tabulkám 7 a 8, mohou být pro pospojování použita také potrubí zajišťující elektrickou vodivost odpovídající článku 5.3.5."

"Výše uvedená potrubí uložená v zemi vně výrobních jednotek, musí být uzemněna alespoň každých 30m. Přívody a spoje potrubí je nutno provést tak, aby při průchodu bleskového proudu nevznikla žádná jiskření."



"Vhodná připojení k potrubí jsou přivařené návarky nebo šrouby nebo otvory pro závity nebo příruby pro závity. Připojení prostřednictvím objímek jsou přípustná tehdy, když je revizí prokázána ochrana před výbuchem při bleskovém proudu a vhodná opatření k zajištění spolehlivého spojení. Musí být stanovena zvláštní místa pro připojení spojovacích a uzemňovacích přívodů k nádržím, kovovým konstrukčním částem, kotlům a cisternám."

"Spojení pospojování proti blesku mezi LPS a ostatními instalacemi /konstrukcemi/ zařízeními se provedou se souhlasem provozovatelů těchto systémů. Spojení pospojování proti blesku využívající jiskřiště nesmějí být bez souhlasu provozovatele systému použita. Takové přístroje musí být vhodné pro prostředí, v němž jsou instalovány."

 
Článek je ukázkou sborníku L.P.Elektro č. 54
Pro členy Benefit klubu LPE je k dispozici celé znění sborníku.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LPE s.r.o. - Nad Přehradou 2, Brno - -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.