Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: CWS: Mechanicky odolné plastové kabelové žlaby (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 15.02.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

CWS: Mechanicky odolné plastové kabelové žlaby


CWS: Mechanicky odolné plastové kabelové žlaby
Potřebujete uložit kabely do země, ale počasí nepřeje betonáži úložných žlabů? Co použít k ochrannému zakrytí a označení? Jak ušetřit na pokládce čas i peníze? Pomůžou produkty společnosti CWS...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 15.02.2010

Společnost CWS se orientuje na oblast materiálů pro energetiku, telekomunikace, výstavbu železničních koridorů apod. Jedná se o produkty sloužící k ochraně kabelů uložených v zemi (kabelové žlaby, trubky, atd.) a systémy pro rozvod kabelů v administrativních budovách či průmyslových objektech.

Stručný přehled kategorií nabízeného sortimentu:

Nás zaujal hned první produkt -kabelové žlaby ZEKAN- které jsou vyráběny z PVC či PE materiálu a slouží jako efektivnější náhrada za klasické betonové žlaby. Jsou určeny k ukládání kabelů a kabelových chrániček do země, za účelem ochrany před mechanickým poškozením ve smyslu ČSN 34 1050 (33 2000-5-52). Předností je snadná opracovatelnost běžnými nástroji, nízká váha a díky tomu i snadná manipulace. Jsou použitelné za každého počasí (což se o betonáži říci nedá) a jejich mechanická pevnost je srovnatelná se žlaby betonovými. Navíc je umožněn jednoduchý přístup ke kabelovému vedení v případné potřeby opravy nebo výměny.


Spojení vrchního a spodního dílu je zajištěno zámkem, který zaručuje stabilitu víka. Vrchní víko je v zámku usazeno s velkou pevností držení a těsnosti. Víka pak v podélném směru překrývají spoje spodních dílů a umocňují tak stabilitu kompletního žlabu.
K podélnému spojení se používá násuvná spojka. Spodní díl žlabu se do spojky zasouvá shora a spojení je tedy bez přechodu nebo vyčnívajících hran, což předchází problémům při zatahování kabelů.

Kabelové žlaby ZEKAN nacházejí rozsáhlé využití v mnoha odvětvích. Jsou oblíbené díky jejich přednostem, které ve svém důsledku znamenají úsporu jak časovou, tak i finanční (doprava, manipulace). Společnost CWS při jejich konstrukci odvedla dobrou práci, kterou jistě ocení jak projektant, tak člověk, který pokládku provádí.
Tímto je prostor tohoto článku vyčerpán, ale doufejme, že se časem dostane i na další části přínosného sortimentu této společnosti.

Pokud máte zájem o další informace, můžete si o ně zažádat níže přiloženým formulářem!

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.