Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Čtenáři řekli o portálu


Document Actions
Čtenáři řekli o portálu
Jak vidí portál jeho uživatelé? Ptali jsme se na veletrzích a školeních ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 30.03.2008
reklama

Martin Hrdý, revizní technik vyhrazených zařízení, Sedliště u FM
Je to nejlepší portál pro získávání odborných rad a pomocí v oboru elektro. Má aktivní základnu kvalitních odborníků, kteří nešetří nezištnou radou ani skutkem na veškeré dotazy z řad laické i odborné veřejnosti. Zvyšují uvědomění a znalosti široké veřejnosti ...
Jan Franěk, Kolín, revize, elektromontáže
Jinde nenajdete tolik ochotných a zkušených odborníků, tteří by vám poradili s problémy okolo elektriky. Formou diskusí, se vždy (skoro vždy) doberou řešení a navrhnou jak na to. Taky pokud hledáte nejvhodnější materiál jsou k dispozici zajímavé odkazy a nabídky výrobců elektrotechniky. Můžu vřele doporučit jak odborníkům, tak laikům k doplnění informací.
  Karel Čermák vlastník elektrikářské firmy, Sydney Australia. Managing Director  Celcom Pty Limited
Podle mého názoru tento český portál je vynikající pro sledování vývoje, a současně technické situace a vývoje v elektro oboru ČR. S radostí pozoruji, jak většina lidí se dělí se svými zkušenosti s ostatními techniky. Rozhodně tento portále je důležitou součástí k rozšiřování technických a společenských oborů. Je plný cenných, technických, zrovna tak, jako praktických informací.
David Šálek, Hrušovany nad Jeviškovou
Tento portál mne jako pracovníka v oboru dokázal i přes mé zkušenosti z minulých dob obohatit o další cenné informace. A jelikož v oblasti elektro stále dochází k vývoji je tento portál nedocenitelnou součástí vzdělávání všech, kdož se chtějí nazývat odborníky. A proto všem, kdož se starají o tyto stránky vřelý dík.
Milan Piotrovský, Brno, projektant
Portál Elektrika.cz sleduji od jeho počátků. Každý den se snažím přečíst si články a diskuze a tím si porovnat mé názory a přístupy k řešení problémů. Směřování tohoto portálu na širokou odbornou veřejnost je jeho velkou devizou.
Hynek Bureš, Děčín, projektant ..
Elektrika.cz se stala nedílnou součástí mojí profese. Je to místo setkání specialistů, kteří jsou ochotni podělit se o své vědomosti a zkušenosti. Diskuze mě nejednou nasměrovaly k optimálnímu technickému řešení například díky zkušenostem kolegů z terénu. Myslím že na "Elektrice" panuje přátelská, kolegiální, pohodová atmosféra.
Mařík Pavel, Plzeň, montáže, opravy, revize
Portál Elektrika cz užívám již druhým rokem, dodává mi nejen kontakty na dodavatele a výrobce, ale i mnoho užitečných rad, informací a postřehů z oboru elektro.
Josef Nosek, Hostinné, montáže, revize
je to pro mne velký zdroj informací, každému mohu doporučit, je tam parta schopných a ochotných lidí, kteří tomu věnují svůj volný čas, ve prospěch dalších čtenářů.
Aleš Dudek, Vlachovice, kraj Vysočina, montáže, revize,
Portál Elektrika je studnice informací pro začínající i pokročilé. Jako OSVČ i zaměstnanec zde najdu odpovědi na mnoho otázek při řešení problémů ze své praxe i dostatek podkladů pro přednášky na školeních.
Jaroslav Kořínek, Vejprty,
Portál Elektrika.cz používám od jeho vzniku to je od roku 1998 a myslím si, že patří mezi moderní, rychlé informativní zpravodajství pro elektrikáře. Dík patří všem, kteří se podílí na jeho tvorbě, realizaci a pro mnohé z nás je opravdu tím nejlepším pomocníkem při řešení problému v elektrikářské odbornosti.
Edmund Pantůček, Ostrava, soudní znalec elektro
Portál Elektrika považuji za důležitý prostředek komunikace elektrotechnické veřejnosti. Svým zaměřením a rozsahem dalece přesáhl původní zaměření a dnes poskytuje jak orientaci laické veřejnosti, tak i pole pro diskuzi a databanku znalostí a zkušeností pro odborníky v oboru.
Milan Karvánek, Praha, elektroinstalace, revize
Proč navštěvuji portál Elektrika.cz? Pro poučení i zábavu i jen tak pro potěšení. Díky komunitě elektrikářů vyskytující se okolo portálu Elektrika a přidružených diskusí jsem našel mnoho nových kolegů, osobních přátel z celé republiky, se kterými bych se asi jinak nikdy v životě neměl možnost setkat a seznámit.
Zdeněk PIKHART Radimovice u Želče, Tábor,
Portál Elektrika.cz mi v mé profesionální činnosti poskytuje nepřebernou škálu velice užitečných informací, praktických postřehů a odborných rad, které mi v mé činnosti revizního technika značně usnadňují mou činnost. Jelikož se současně zabývám i elektromontážemi, najdu zde prostřednictvím firem, které se zde prezentují, vhodné produkty pro rozvoj mé živnosti. Velice přínosné je i diskusní fórum, které mi umožňuje konzultovat konkrétní problémy s dalšími odborníky z praxe.
Zajímavou sekcí je i bazar, jehož prostřednictvím je možno za výhodnou cenu získat řadu profesionálního vybavení, případně nabídnout i něco z vlastního nepotřebného. Pro pobavení poslouží i rubriky Hrobař varuje nebo Kuriozity, kde se člověk dozví, co všechno je v reálu možné.
Vladislav Kaluža, Háj ve Slezsku, elektroinstalace, revize
O portálu Elektrika.cz jsem se dověděl náhodou v době těsně po jeho vzniku, už si ani přesně nevzpomínám jak. Vzhledem k tomu, že stále potřebuji nové informace z oboru elektro, navštěvuji ho celkem pravidelně. Myslím si, že tento portál má na elektrotechnickou veřejnost i laiky poměrně kladný vliv, jak je ostatně vidět z diskusních příspěvků. Sám jsem se nechal zaregistrovat do Clusteru jako odborník na ostravské výstavě Elektrotechnika 2006, které se zástupci portálu zúčastňují každým rokem.
Pavol Horňák, Bratislava
A teraz niekoľko slov k Vášmu portálu. Portál Elektrika.cz sa stal o oficiálnou stránkou odborníkov i laickej verejnosti nielen z ČR, ale aj zo Slovenska. Na stránke je množstvo informácií z domova a zo sveta z mnohých odvetví elektrotechniky. Internetová stránka Elektrika.cz je plná faktov, prehľadov odborných periodík a výstav, konatktov na výrobcov a predajcov. Stránka ponúka reportáže a diskusné fóra. Časopis v elektronickej podobe nemôže nahradiť žiaden týždenník alebo mesačník. Skrátka portál Elektrika.cz a hlavne jeho redakcia je super.
Pavel Horský, Podbořany, montáže, opravy, revize
Nádherný, zdravý pocit, že pro sebe něco dělám, že se učím nenásilnou formou, že mám určitý přehled, který bych jinak asi neměl, že mám přátele stejně smýšlející ve všech koutech naší republiky

Více elektrotechniků naleznete na adrese http://diskuze.elektrika.cz.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Elektrika.info s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
První podzimní veletrh na Slovensku byl letos v Bratislavě. Měl neobvykle pestrý doprovodný program a nejzajímavější složkou celé události byla část osvětlování. Kamerou jsme zachytili některé zajímavé expozice, které byly ve středu zájmu návštěvníků.
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933