Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: CONTEG: Datová a telekomunikační řešení a rozvaděče 2017 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 21.06.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

CONTEG: Datová a telekomunikační řešení a rozvaděče 2017


CONTEG: Datová a telekomunikační řešení a rozvaděče 2017
Datová centra se množí více než je vidět. Jsou skrytá. Co kdysi představovaly výpočetní sály výzkumných ústavů a vysokých škol, dnes ukrývají téměř všechny administrativní budovy. Sestavit funkční a bezpečné datové centrum je práce pro specialisty. Musí se brát v úvahu mnoho proměnných v závislosti na místě, času a třeba způsobu využití. Proto pokud se pouštíte do úvah konstrukce serverovny, všímejte si všech souvisejících relevantních dat! Otvírám tento technický sešit ...
Filip Horáček, ze dne: 21.06.2017

 

Proč datový rozvaděč
není těžké uhodnout. Blížíme se do digitální doby (Matrixu), kde bude na toku dat založena celá existence lidstva. Možná to někomu připadá dnes příliš nadnesené, ale věřte, že zasvěcený člověk se mnou souhlasí. Datových prvků stále přibývá. A logicky odvozeno, míst, kde se budou prvky shromažďovat, je také čím dál víc.


Provedení katalogu
je plně odpovídající značce Conteg. V pevné vazbě naleznete na 130 stránkách křídového papíru s barevným potiskem vše, co potřebujete pro výběr té správné rozvaděčové sestavy.

Pro větší náhled kliknout!

Co objevíme v obsahu
se do jednoduché recenze vejít nemůže. A tak zde ve stručných bodech ...
... a pro (verifikované odborníky) celý přehled.




Pro větší náhled kliknout!

Jaké detaily můžeme očekávat
Katalog rozvaděčových sestav se trošku od katalogů elektroinstalačního materiálu liší. A tak detaily spočívají v popisu celku, přehledem výhod konkrétního typu, technický popis parametrů a také popis dostupných funkcí jednotlivých částí. Samozřejmě nalezneme fotodetaily všech důležitých prvků, včetně perokreseb znázorňující všechny obsahující části. V souvisejících tabulkách naleznete číselnou legendu a zpravidla nechybí ani přehled volitelných možností.

Autoři katalogu také mysleli na příslušenství, která se v souvislostech často poptávají. Samozřejmostí jsou tabulky rozměrů konstručních částí, celků i technologických otvorů.



Pro větší náhled kliknout!

Koho katalog osloví
tady bych se chtěl vyhnout fabulacím a vyjmenovávat celou plejádu profesí. Kolegové mi kladou na srdce, abych byl stručný. Tedy projektanti, správci a dodavatelé datových sítí. Ale jak sám vidím, katalogem zde listují i naši revizní technici, ale to je možná jen zvědavost.



Pro větší náhled kliknout!

Můj závěr
Rozvaděče pro datová centra jsou z mého pohledu speciálka. Ovšem speciálka, kterou musím v případě zakázky znát. A tak se u nás často stává, že v zázemí dohledáváme možnosti sestav pro kolegy v terénu. Proto má tento druh instalačních prvků místo i v naší veskrze silnoproudé knihovně. Katalog naleznete i v redakční knihovně zde.
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.