Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

Co to znamená verifikace uživatelského účtu


Document Actions
Co to znamená verifikace uživatelského účtu
Kdo může číst vše, kdo pouze něco. Proč tomu tak je. Co mohu udělat proto abych mohl číst vše? Kolik mě to bude stát? Jak to mohu udělat co nejrychleji? Jak to udělat co nejlevněji?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 19.04.2010
reklama

Anonymní svět internetu tak, jak jsme ho znali je pryč.

Nástup digitalizace jasně vytýčil mnohým uživatelům a poskytovatelům novou cestu. Mnohé zpravodajské informační portály začaly s registracemi skutečných identit ještě dříve, než bychom to sami považovali za reálné. Někteří čtení obsahu zpoplatňují. Portál Elektrika.cz, resp. diskuse.elektrika.cz vznikly pro komunikaci mezi elektrotechniky. Později se začali houfně do diskusí zapojovat nekvalifikovaní spotřebitelé. Někteří za účelem drobných oprav a změn, které lze uživatelsky provést. Jiní proto, aby ušetřili na odbornících.

Práce na elektrických zařízeních je nebezpečná a mnohá nařízení, která souvisí s našim životem nám přímo zakazují na těchto zařízeních pracovat. Proto jsme vytvořili dvě informační zóny.
Proč není vhodný odborný obsah neodborné veřejnosti?
  • neodborníci v naprosté většině neuvažují další možné souvislosti
  • zatěžují odborníky vysvětlováním toho, co odborníky živí. Odborník pak věnuje čas neúčelně.
  • neodborníci často nachází pouze fragmenty informací a nevšimnou si, že musí přihlédnout na další skutečnosti
  • snaží se pomoci odborníkům, jejich snaha bývá ve většině případů kontraproduktivní. Především tehdy, když se takový uživatel musí zaučit, pak provede prácí, kterou po něm odborník musí opravit a udělat znovu sám.

Kde a jak mohou laici (neodborní spotřebitelé diskutovat)?
  • Každý uživatel zakládá téma do skupiny A diskusí
  • Po kontrole správnosti zápisu moderátory je téma přesunuto do veřejné diskusní zóny B
  • Pokud do tématu nepřispěje nikdo více, než 30 dnů (nebo dosáhne tisíce přečtení) je přesunuto do archívů. Odborná témata = odborný archív (dostupný kdykoliv pouze odborníkům) a spotřebitelská témata do veřejného archívu (ten vidí všichni uživatelé).

Za co se platí?
  • Od počátku portálu (rok 1998) je využívání informací nezpoplatňováno
  • Pokud je něco placené (objednávky software, knih, školení) je to jasně uvedeno!


Jak si mohu verifikovat svůj registrovaný účet?

Pokud již máte založený uživatelský účet (login/heslo), pak máte několik možností si ho ověřit nějakou certifikační autoritou, kterou odpovědný provozovatel portálu uznává. Vyjímkou jsou účty studentů, kterým účet skončí na konci studentského období.



Platím za ověření něco?
Pokud navštívíte naše kontaktní místo (naše redaktory na výstavách, školeních, veletrzích) nebo smluvní kontaktní místa (pracovníci L.P. Elektro, Solid Team Olomouc) neplatíte nic. Pokud využijete komfortní ověření dokladů cestou matrik nebo notářů platíte jim za jejich služby jejich poplatky. Pokud je pro vás i matrika/notář problém, navrhněte schůzku ve vašem bydlišti. Napište nám do redakce a pokud pojede někdo kolem provede ověření. Ale tato varianta je opravdu velmi nouzová.



Jak dlouho je verifikovaný účet platný?
Ověřený účet nemá expirační datum. Pokud dodržujete pravidla diskusí, je váš účet stále platný a verifikace je tedy pouze jedna.



Kdo může mít verifikovaný účet do odborného archívu?
Ten, kdo prokáže identitu svého účtu a doloží jakýkoliv doklad (vyhl. 50/78Sb., maturitní vysvědčení, výuční list, vlastní IČO, ... atd.) o tom, má vzdělání v elektrotechnice. Vyjímkou mohou být spolupracující s redakcí portálu, kteří nemusí mít elektrotechnické vzdělání).



Co mám vyplnit?
Pokud se chystáte opravdu k notáři, stáhněte si tento dokument zde. Pokud navštívíte jedno ze stále rozšiřujících se verifikačních míst, nic vyplňovat nemusíte.



Kde jsou verifikační místa?
Seznam aktualizujeme zde ...



Verifikační výjimka
Případ, kdy uživatel nemusí nikam chodit je skutečnost, že probíhá komunikace na jiné, než free e-mailové doméně. Pokud tedy s námi komunikuje na firemní adrese, která je pro nás důvěryhodná, můžeme tento způsob také akceptovat.


Kam zaslat ověřené dokumenty?
Použijte adresu: Elektrika.cz, Novolíšeňská 8a, Brno 628 00


Mám nějaké další výhody verifikovaného účtu?
Uživatelé verifikovaných účtů jsou důvěryhodnější, což se projevuje např.
  • u objednávek různých informací (katalogů, CD) výrobci zasílají více zajímavého materiálu a vzorků
  • u objednávek literatury z BEN Technická literatura platí automaticky sleva (upřesníme)%
  • u objednávek seminářů a sborníků L.P. Elektro platí konkrétní slevy v %tech.
  • v diskusích se verifikovaní uživatelé informují více a ctí více kolegialitu
  • portál propaguje skutečné osoby, nikoliv aliasy nebo virtuální osoby
  • u videospotů, článků, diskusí, slovníčku jsou dostupné všechny související odkazy
  • u většiny dokumentů Informačních zdrojů má uživatel verifikovaného účtu dostupné všechny detaily!

 
Pokud je opravdu tento největší zdroj zkušeností pro vás přínosem,
pokračujte přihlášením zde. V opačném případě doporučujeme číst například více populární obsah Blesk, Novinky nebo třeba Super.
 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Elektrika.info s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaká je správná vzdálenost elektrických zařízení od hromosvodu? Jak ji vypočítáme? Seznamte se s krátkým návodem jak správně navrhnout a aplikovat ochranu před bleskem ....
Trvalý růst požadavků na spolehlivost elektrických a elektronických zařízení zvyšuje neustále význam celkové ochrany budov před účinky bleskových proudů a ostatních přepětí transientního charakteru ...
Pojďme se krátce podívat tam, kde se dnes vychovávají budoucí elektrotechnici. Jaké mají dispozice k úspěšnému studiu elektrotechnického oboru? V jakém prostředí se pohybuje dnešní elektrikářský žák, učeň a student?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933