Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

Co podle Františka Kosmáka elektrotechnici nejčastěji neznají?


Document Actions
Článek
František Kosmák za svůj život vyškolil bezpočet elektrotechniků. S mnohými osobně komunikuje nad problematikou, která je pro jeho protějšky nepochopitelná nebo zcela neznámá. Proto jsme se tentokrát Františka Kosmáka zeptali, co elektrotechnici u zkoušek nejčastěji neznají. A položme si ruku na srdce, zda náš vlastní postoj koresponduje s tímto sdělením odborníka ...
František Kosmák, ze dne: 23.08.2016
reklama


Stručný přepis slova z níže uvedeného videoklipu


Na toto téma jsme již mluvili dříve. Pokud František Kosmák na svých školeních položí otázku, jaký je maximální bezpečný proud, tak je hrobové ticho. To je informace, kdy jde o životy lidí, zvířat. Platí od ledna 1996! Je naprosto nepochopitelné, pokud elektrotechnik chodí nejpozději po třech letech na školení a přezkoušení a neví tohle do dneška, tak pak kdo je školí? Co tam dělají pakliže se to nedozví? To je zoufalé!

Druhou věcí co elektrotechnik nezná je vážnost právních předpisů, které se vztahují ke konkrétní činnosti. Neuvědomují si trestně právní odpovědnost. Bez rozmyšlení se rozhodne, že když je v koupelně plastové potrubí, že nemusí kovovou baterku na plastové potrubí pospojovávat. To rozhodl on, on se rozhodl! Nějaké normy, právní předpisy, na co? To on se rozhodl, že to dělat nebude, protože to potrubí je plastové a vůbec si neuvědomí, že voda je také vodič a kvůli vodě to všechno děláme. I když je voda špatný vodič. Půl miliampéru konvenčního proudu střídavého převede v pohodě.



Sledujte další díl s Františkem Kosmákem o správném důvodu použití proudového chrániče.



POKUD SI MYSLÍTE, ŽE ELEKTROTECHNICI
NEZNAJÍ DALŠÍ DŮLEŽITÉ OBLASTI,
DEJTE PROSÍM VĚDĚT V NÍŽE UVEDENÉ DISKUSI!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 12)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933