Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Co by nám měl František Kosmák ještě prozradit?


Document Actions
Co by nám měl František Kosmák ještě prozradit?
Víme, že byl František Kosmák pracovník Státního odborného dozoru. Odtud tedy pramení jeho informační "našlapanost". Ale na rozdíl od jiných pracovníků František na svých znalostech stále pracuje. Doplňuje, dohledává, konzultuje. A co je důležité, nenechává si to pro sebe! Nutno dodat, že je také již ve věku, kdy je životní čas cennější než kdykoliv předtím. A přece jede na plné obrátky. Nedávno jsem si uvědomil, že mám na něj hodně otázek, které by mohl objasnit jedině on. Normozpytec!
Miroslav Minařík, ze dne: 23.01.2014
reklama


Opět se blíží Celostátní setkání LPE v Brně a tak mne napadá, že zase konečně potkám svého skoro souseda Františka Kosmáka. Tato "pochodující encyklopedie" totiž bydlí vzdušnou čarou asi tři kilometry od nás (Líšeň - Vinohrady), ale zásadně se potkáváme jen na CSE.


Občas se mu pokouším volat, ale spojení se málokdy podaří.  A když už ano, tak je někde na dovolené "pod palmou". Napadají mne různé myšlenky. František Kosmák "starý zkušený kozák" pln vědomostí, filozofií, bonmotů a nejen odborných vědomostí se šťastně potuluje světem. Snad jeden z mála, který si stále na něco nestěžuje.

  

Václava Honyse jsem osobně zažil pouze krátce, ale to byl pro mne veliký inspirativní zdroj. Franta Kosmák je z mého pohledu jeho následovník. Proč se jiní jeho věkoví vrstevníci nevěnují podobné činnosti? Nebo obráceně. Proč František Kosmák s jeho zkušenostmi třeba nesjednocuje elektrotechniky? Na tuto otázku si dokážu odpovědět sám. Dělá to, co umí nejlépe.

  

A proč to zde píšu?
Za pár dnů je jedinečná příležitost se s tímto velikánem setkat, poslechnout si ho a dozvědět se mnoho nového, zajímavého.

Někdy v roce 2008 nám v redakci pěkně popsal, kde se vzaly barvy pojistek a jističů.



A víte kolik toho tento chlapík ještě může vědět?

Kde se s Františkem potkáme?
Na brněnském Celostátním setkání L.P.Elektro nyní v lednu viz. zde!

Co by měl podle vás ještě objasnit?
Dejte svůj tip no níže uvedené diskuse!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933