Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: A-LIGHT: Allianz Arena Mnichov v nejlepším světle. (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 12.04.2006
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

A-LIGHT: Allianz Arena Mnichov v nejlepším světle.


A-LIGHT: Allianz Arena Mnichov v nejlepším světle.
Allianz Arena se stala dalším zlatým hřebem Mnichova, a OSRAM k tomu zářivým způsobem přispěl. OSRAM hrál podstatnou roli ve vnějším osvětlení. Skupina byla zodpovědná za osvětlovací systém společně s firmou Siteco Beleuchtungstechnik GmbH.
Ludvík Málek, ze dne: 12.04.2006

Když se v květnu roku 2005 otevřely brány Allianz Areny veřejnosti, bylo jasné, že budova na severu bavorské metropole se stává významnou událostí. Design nejmodernějšího evropského fotbalového stadionu bral lidem dech a udivoval i ty, kteří fotbalu nefandí. Plášť Allianz Areny tvoří 2760 kosočtvercových polštářů, z nichž může být 1056 osvětleno. Tímto množstvím světla lze osvětlit 25.200 čtverečních metrů nebo téměř 3,5 násobek fotbalového hřiště.

OSRAM hrál podstatnou roli ve vnějším osvětlení. Skupina byla zodpovědná za osvětlovací systém společně s firmou Siteco Beleuchtungstechnik GmbH. Úkol, před kterým OSRAM stál, nebyl snadný. Speciální membránové pouzdro z dvouvrstvé, pouze 2mm silné fólie z EFTE (etylen-tetrafuoretylen), si žádalo vysoce kvalitní světelnou techniku. Pro tento účel bylo třeba nalézt kombinaci světelných zdrojů s vysokou životností a technicky inovativních světel, která zároveň splní požadavek na jednoduchou montáž a servis. Stadión nasvítilo 25.344 světelných zdrojů OSRAM ve spojení s 12.000 elektronickými předřadníky a 4.250 Siteco svítidly. Bylo položeno zhruba 100 km kabelu.

Allianz Arena se chová jako opravdový chameleón. Bílá je neutrální barva stadionu. Když hrají domácí mužstva FC Bayern a TSV 1860, je Arena nasvícena v barvách těchto mužstev: červeně, respektive modře.

Zpracováno z propagačního materiálu fy OSRAM.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
A-LIGHT s.r.o. - Vranovská 94, BRNO - ... - info@faktor-light.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.