Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

KNIHA: Šokující elektřina


Document Actions
KNIHA: Šokující elektřina
Hledáte vhodnou knihu jako pozornost svému zákazníkovi pro kterého jste dodali elektrotechnické dílo? Touto úsměvnou a mnohé vysvětlující knihou ve většině případů zanecháte u zákazníka pozitivní vzpomínku!
Vilém Gracias, ze dne: 9.03.2006
reklama

Je to již několik roků, co jsme se zde zmiňovali o naprosto mizivé osvětě mezi elektrikářskými neodborníky. Objevil jsem v knihkupectví pěknou knihu o elektrice, která svou náplní možná trošku netradičně přibližuje některé stinné stránky oboru, které nejsou mezi neodbornou veřejností známy.

Nejedná se tedy o knihu pro elektrikáře, jak spíše pro zákazníky elektrikářů. Možná vás napadne, proč se o této knize zmiňuji, když není elektrikáři prospěšná ...
Samozřejmě, že elektrikář se nemá čas zabývat takovými základními znalostmi. Někteří odborníci tuto knihu pravděpodobně nenazvou jinak než škvárem.

My se však na ni podívejme z jiného úhlu.
Představte si, že jste zákazník, který k zakoupené službě obdrží od dodavatele drobnou pozornost. V našem případě by dostal náš zákazník dle představ "některých", pravděpodobně například ČSN 2000-4-41 second edition.
Inu, dovedu si představit jak u 99,99% taková pozornost skončí ve sběru.
Tento titul si určitě schová a ve volné chvilce do něj nahlédne.

Pokusím se knížku, kterou jsem si koupil abych ji věnoval, zde krátce popsat:
Nakladatelství Egmont vydalo sérii přeložených knih s podtitulem "Děsivá věda, děsivé umění, drazí zesnulí ....". Z uvedených titulů je pro nás vhodná především kniha s názvem "Šokující elektřina".

Kniha Nicka Arnolda je psaná volným stylem prokládaným ilustracemi ilustrativních reklamních spotů a komentářů k elektrotechnickým fyzikálním jevům a zákonitostem. Přináší čtenáři nenucené varování s notnou dávkou humoru tak, aby jinak nezáživná problematika byla čtivá.
Mě osobně se líbila pasáž věnovaná Benjaminovi Franklinovi a jeho pokusům při objevování atmosférických jevů a následná story o deštníku ...


Kliknutím na obrázek uvidíte náhled!

A tak k čemu tedy ta kniha?
Jak jsem se již zmínil, je vhodná jako "pozornost podniku". S pěkným věnováním odborníka, který kvalitně odvedl elektroinstalaci. A aby na něj nebylo zapomenuto, rád obětuje celých 129 korun ze svého zisku k zanechání stopy u zákazníka!

Kniha již není k dispozici, nelze objednat.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933