Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KOMENTÁŘ: Pohled na L.P. Elektro jinak (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.03.2006
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KOMENTÁŘ: Pohled na L.P. Elektro jinak


KOMENTÁŘ: Pohled na L.P. Elektro jinak
Nedávno jsem se opět účastnila Celostátního setkání elektrotechniků, které pořádala agentura L.P.Elektro. Protože sama nejsem technického vzdělání, zajímala jsem se o zcela jiné informace, než většina účastněných. Pátrala jsem po tom, v čem se skrývá tajemství popularity těchto akcí.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 2.03.2006

I přes to, že se můžeme na našem trhu potkat s plagiáty takového setkání, zůstává Lenka Přikrylová stále lídrem v oblasti elektrotechnických seminářů. Důkazy není třeba předkládat. Samotná návštěvnost již několik roků po sobě a následné komentáře účastníků jsou pro mne, jako nezávislou pozorovatelku dostatečně vypovídající.

Pod pokličkou.
Trošku jsem nahlédla pod pokličku tajemství Lenky Přikrylové. Má zvědavost mi nedala. Avšak jak již to bývá, člověk v třinácté komnatě očekává překvapení v podobě nadpřirozené bytosti, ale v tomto případě musím mnohé zklamat. Za úspěchem dobře připravených akci nestojí žádný "bohatý strýček z Ameriky" nebo nějaká vyjimečná databáze kontaktů, ale obyčejná tvrdá práce.

Tvrdá práce?
Možná mnozí namítnou, že tvrdě pracujeme také. Pokud pracujeme tvrdě a úspěch se nedostaví, patrně tvrdá práce nebude všechno. A tato drobnost je škraloupem na přísloví " ... že peníze jsou pouze průvodním jevem tvrdé práce". Pokud se totiž u tvrdé práce nenajde prostor pro úvahy a přesné zacílení směru, pak se také může stát, že "tvrdě podkopete zcela jiný světový kontinent".

A jak tedy L.P. Elektro pracuje?
Nechci přímo použít ošklivého slova "outsourcing", avšak odpověď se tomu velice přibližuje. Tedy jednoduše a česky Lenka Přikrylová využívá ke zdaru svých cílů odborníky ve svém oboru. Nenechte se však mýlit, že jediní odborníci jsou přednášející! Celá vzdělávací agentura pracuje na zcela jiných principech, než se mnozí domnívají.

Co na tom může být?
Všichni jsme v zajetí nějakých domněnek. Než jsem začala pracovat pro Elektriku.cz, domnívala jsem se, že je vše jednoduché a také, že práce pro internetový portál se dá zvládnout ve dvou lidech.
Podobně jako u nás, tak i u L.P. Elektro se za jednoduchou myšlenkou skrývá "pekelný stroj", jehož údržba není otázkou pouze volných odpolední a několika nadšenců.

Neočekávejte ode mne prozrazení nějakého know-how, stačí když prozradím, že síla spočívá v tom, že s L.P. chce každý spolupracovat.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.