Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

FRAENKISCHE: Kouř a zplodiny z hoření jsou horší než oheň!


Document Actions
FRAENKISCHE: Kouř a zplodiny z hoření jsou horší než oheň!
Proč na to myslet? Bezhalogenové elektroinstalační trubky minimalizují nebezpečí vzniku kyselin a plynů, protože neobsahují korozivní a toxické složky a proto je vývoj kyseliny chlorovodíkové plně vyloučen. Víte jaké další výhody má tento druh trubek?
Pavel Heřmanský, ze dne: 2.02.2006

Preventivní protipožární opatření vyžadují po stavebních materiálech, vedle odolnosti proti šíření plamene také požadavek aby se v případě požáru neprojevil žádný nebezpečný toxický účinek. To platí také pro elektrickou instalaci a pro použité elektroinstalační trubky.

Použití vysoce jakostních surovin umožňují splnit tuto podmínku a vyrobit trubky z bezhalogenových produktů pro elektrickou instalaci. Bezhalogenové elektroinstalační trubky minimalizují nebezpečí vzniku kyselin a plynů, protože neobsahují korozivní a toxické složky a proto je vývoj kyseliny chlorovodíkové plně vyloučen.

Tyto trubky již delší dobu patří k portfoliu společnosti Fraenkische. Každý výrobní proces je optimalizovaný pro dosažení té nejvyšší kvality a spokojenosti uživatele se značkou Fraenkische.

Fraenkische má ve své nabídce ohebné elektroinstalační trubky, které charakterizuje podélný barevný pásek a pevné elektroinstalační trubky s připraveným vytvarovaným hrdlem. Ohebné i pevné trubky jsou ve dvou řadách s mechanickou odolností 320 a 750N. Poznáte je také podle jejich názvu ve kterém je vždy uvedeno H0 – značka že trubky mají nulový obsah nebezpečných složek a neumožňují vývoj jedovatých a žíravých kouřových plynů to znamená bezpečnou a spolehlivou elektroinstalaci. Toto označení zaručuje splnění těch nejpřísnějších nároků podle ČSN EN 50086-2-1. Samozřejmostí je také kompletní řada doplňků pro snadnou montáž jako jsou spojky, příchytky, kolena také v bezhalogenovém provedení. Trubky jsou k dispozici od rozměru 16mm do rozměru 63mm.

Trubka bezhalogenového typu se vyznačuje tím, že v případě požáru sníží produkci toxických a korozivních plynů na nejmenší míru. Tak je možné snížit přímé i nepřímé škody po požáru.

Další výhody jsou vysoká teplotní stabilita, vysoká rázová houževnatost také při použití za nízkých teplot, dobré elektrické izolační vlastnosti a odolnost proti plameni, to znamená že trubky jsou samozhášivé.

Pokud ještě nemáte informace o tomto sortimentu, máte možnost si o ně zažádat níže uvedeným formulářem!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

FRAENKISCHE CZ s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933