Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

OBO: Katalog kabelových nosných systémů KTS 2006


Document Actions
OBO: Katalog kabelových nosných systémů KTS 2006
Firma OBO Bettermann uvedla do distribuce novou českou verzi katalogu KTS. Oproti předchozímu vydání přináší celou řadu obsahových změn, vedených především snahou o poskytnutí co nejpodrobnějších informací pro návrh a realizaci kabelových nosných systémů OBO.
Jiří Burant, Tým portálu Elektrika, ze dne: 24.01.2006

U závěsných systémů přibyla systémová řada lehkých závěsů US3 s průřezem tvaru U 30x50 mm. Rozšířena je i nabídka výložníků pro bezšroubové upevnění mřížových kabelových žlabů atd.

U plechových kabelových žlabů přináší nový katalog deset typových řad s šířkou od 50 do 600mm a tloušťkou použitého plechu od 0,5 do 3mm. Díky bočnicím s výškou 35 až 160mm a několika provedením antikorozní povrchové ochrany pokrývají naprostou většinu všech požadavků praxe a lze mezi nimi najít i speciální provedení dovolující překlenutí extrémních vzdáleností podpěrných konstrukcí. K podstatnému rozšíření nabídky druhů protikorozní ochrany došlo také u mřížových kabelových žlabů. Evropská technická špička z této oblasti, patentově chráněné mřížové kabelové žlaby GR-Magic nevyžadující ke spojování jednotlivých třímetrových kusů žádné spojovací prvky, jsou nyní k dispozici se dvěmi výškami bočnic (55 a 105mm). Nabídka žlabů GR-Magic s bočnicí 55mm byla navíc rozšířena o dvě systémové řady s pevně vestavěnou jednou nebo dvěmi přepážkami.

Ke zjednodušení montáže tras z kabelových žlabů OBO přispívá i rozšíření nabídky souvisejícího montážního příslušenství. Novinkou jsou např. přepážky montované pouhým nasunutím, tedy bez použití jakýchkoliv nástrojů a podstatně rozšířený sortiment montážních desek umožňujících jednoduché upevnění odbočných a přístrojových krabic přímo na kabelovou trasu.

Tradičně široká je v katalogu KTS také nabídka kabelových žebříků. Začíná lehkými žebříky s bočnicí 45mm z plechu 1,25mm a končí těžkými provedeními s výškou bočnice 200mm, při tloušťce plechu 2,5mm. K disposici jsou také inovovaná provedení speciálních kabelových žebříků pro velká rozpětí podpěr.

Zmínku si zaslouží také nová verze speciálního software OBO Construct KTS pro automatizovaný návrh kabelových tras. Umožňuje zásadní zkrácení celého návrhového procesu a jeho výstupem je půdorysné zakreslení kabelových tras a podrobná materiálová specifikace ve formátu Excel. Součástí programu je navíc i knihovna základních prvků sortimentu KTS v podobě bloků AutoCAD.

Podívejme se na stručný přehled obsahu tohoto katalogu ...

  • Montážní systémy

  • Systémy kabelových žlabů

  • Systémy mřížových žlabů

  • Systémy kabelových žebříků

  • Systémy pro velká rozpětí

  • Systémy stoupacích žebříků

  • Nosné systémy svítidel

  • Stavebnicové systémy

  • Systémy z nerezové oceli

  • Systémy se zachováním funkčnosti a systémy dle zvláštních požárních směrnic

  • Zkušební značky

  • Grafické symboly

Pokud pracujete v oboru a oslovuje vás tento sortiment, máte možnost si zažádat přímo výrobce o tento katalog!

POZOR! Je nutné objednávat jako osoba s IČO, nikoliv jako soukromá!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

OBO BETTERMANN s. r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Konečně technický sešit, do kterého je radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami, ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to není "cool" téma pro obchodníky, ale pro nás, kteří to vše realizují na stavbách, jde o důležitý sortiment!
Podívejme se krátce na katalog rozdělený do několika kapitol systému pro zachování funkčnosti v náročných podmínkách, jako jsou například prostředí s požadavky na vysokou požární odolnost. Jak je tento informační materiál zpracovává, jaké detaily v něm nalezneme, popisuji v tomto článku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933