Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: LOVATO: Programovatelné řídící relé (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 26.01.2006
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

LOVATO: Programovatelné řídící relé


LOVATO: Programovatelné řídící relé
Modulární systém přístrojů LOVATO Electric se dále rozšiřuje uvedením nového programovatelného řídícího relé Kinco, které má velmi kompaktní rozměry a přitom nabízí vynikající výkon a možnosti. Je vhodné pro řízení a monitorování procesů...
ze dne: 26.01.2006

Modulární systém přístrojů LOVATO Electric se dále rozšiřuje uvedením nového programovatelného řídícího relé Kinco, které má velmi kompaktní rozměry a přitom nabízí vynikající výkon a možnosti. Je vhodné pro řízení a monitorování procesů s malým až středním stupněm automatizace. Díky velkému počtu funkcí může být relé Kinco efektivně využití v různým oblastech průmyslu, služeb a také pro domovní aplikace. Balící stroje, průmyslové myčky, osvětlení zavlažovací systémy, stroje na pracování odpadu, ovládání otvírání dveří a bran - to jsou jen některé z příkladů použití relé Kinco.

Programování
Kdykoliv a mimořádně jednoduše může být Kinco nastaveno a přeprogramováno, aby vyhovělo novým požadavkům a zlepšilo fungování systému Programování je jednoduché a intuitivní a může se provádět přímo z klávesnice relé nebo pomocí osobního počítače připojeného přes LRX C00 interface s použitím softwaru LRX SW.

Programování klávesnice je velmi jednoduché bez zvláštních požadavků na programovací znalosti. Na čelním panelu relé je 8 funkčních kláves pro přímé nastavení na displeji, ovládání a monitorování digitálního vstupu a stavu výstupu, analogových vstupních hodnot, zadání času a data, i pracovního stavu vlastního relé. Programovací sekvence se zobrazuje na podsvíceném 4-řádkovém a 12-znakovém displeji. Pokud se použije osobní počítač (PC) má uživatel k dispozici dva programovací způsoby: funkční blokový diagram (FBD) a LADDER (liniové schéma), kterými lze řídící relé programovat. Použitím funkce Simulator může uživatel zkontrolovat přesnost sestaveného programu otestováním v tzv. off-line simulaci přímo na svém PC, před otestováním on-line a nastavením systému.

 
Klik pro větší náhled.                        Klik pro větší náhled.

Kinco lze jednoduše adaptovat pro každý typ potřeby. Počet vstupů a výstupů základní jednotky relé může být přímo rozšířen použitím expanzních modulů. Dodávají se ve třech základních jednotkách 10,12 nebo 20 vstupů /výstupů.
může být rozšířeno až 3 expanzními moduly,čímž se získá maximální konfigurace 44 vstupů/výstupů.
Záložní paměť LRX M00 umožňuje uložit uživatelský program a jednoduše a rychle ho přenést do jiných modulů. Modul LRE P00 umožňuje komunikaci v protokolu Modbus®.

Hlavní parametry:

Pokud pracujete v oboru a oslovuje vás tento sortiment, máte možnost si zažádat přímo výrobce o další informace!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Lovato, spol. s r.o. - Čížovská 488, Písek - 226 203 203 - lovato@lovato.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.