Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

BVV: 47. MSV v Brně - výstava evropského průmyslu


Document Actions
BVV: 47. MSV v Brně - výstava evropského průmyslu
V šestnácti pavilonech, vyprodaných do posledního místa, v nové montované hale U i na nekrytých výstavních plochách budou návštěvníky čekat expozice asi 2 250 firem ze 33 států celého světa.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 28.09.2005
reklama

47. mezinárodní strojírenský veletrh (MSV) se uskuteční spolu se 3. mezinárodním veletrhem dopravy a logistiky (Transport a Logistika) na brněnském výstavišti od 3. do 7. října 2005.
O oba veletrhy je velký zájem, takže počet vystavujících firem překoná poslední ročníky. V šestnácti pavilonech, vyprodaných do posledního místa, v nové montované hale U i na nekrytých výstavních plochách budou návštěvníky čekat expozice asi 2 250 firem ze 33 států celého světa (obr. 1).


Obr. 1. Výstaviště v Srně bude při 47. MSV opět zcela zaplněno

Důvodem k přesunutí MSV z tradičního zářijového na nový termín na začátku října byla potřeba vyhnout se kolizi na evropské úrovni s veletrhem obráběcích strojů EMO, pořádaném v Hannoveru od 14. do 21. září.

Přibývá účastníků ze zahraničí
Celkový počet vystavovatelÚ vzrostl především zásluhou zahraničních firem. Jestliže vloni to byla každá třetí, letos jich bude již 800 a jejich podíl tak dosáhne 36 %. Nárůst účasti ze zahraničí pořadatelé příčítají rozšíření EU a zájmu o nové trhy. Ukazuje se, že příliv nových firem v roce 2004 nebyl jednorázovou záležitostí, neboť většina loňských "nováčků" potvrdila svou účast i letos a vedle nich se hlásí mnoho dalších zájemců.

Tahouni ročníku: plasty, obráběcí a tvářecí technika, doprava a logistika
Co se týče dynamiky v jednotlivých oborech, nejvíce vzrostl počet vystavovatelů v letos zvýrazněném oborovém celku plasty, gumárenství a chemie, a to především v odvětví vstřikovacích lisů. Určitě příjemně překvapí nabídka v oboru obráběcích a tvářecích strojů, kde nebude chybět žádný z tradičních účastníků a navíc se představí přes padesát nových firem. Také 3. veletrh Transport a Logistika překoná předchozí ročník v počtu vystavovatelů, včetně zahraničních, jichž bude mezi očekávanými více než 220 firmami asi 60 z osmnácti zemí. Veletrh je tak největší prezentací komplexních řešení v oblasti logistiky a dopravních služeb ve střední Evropě.

Soutěže při MSV: tradiční i netradiční
Tradičně se bude letos v Bmě při 47. MSV a 3. veletrhu Transport a Logistika soutěžit o prestižní Zlaté medaile MSV. Soutěž organizuje Kongresové centrum Brno, a. s. (http:// www.kcbrno.cz). Přihlášené exponáty bude hodnotit komise složená z předních odborníků ve strojírenství pod vedením prof. Ing. Josefa Vačkáře, CSc., děkana Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně. Konečná uzávěrka příjmu přihlášek je 23. září 2005. Výsledky soutěže budou vyhlášeny druhý den veletrhu navečer.
Naproti tomu novinkou je soutěž o titul Nejlepší programátor CNC strojů, odborně zaštítěná společností Profika s. r. o. a organizovaná redakcí časopisu Technický týdeník. Soutěž probíhá v období od 12. května do 31. září 2005 a vítězné programy budou při MSV prezentovány v pavilonu V přímo na strojích.
Výsledky obou již uvedených soutěží budou společně vyhlášeny v Rotundě pavilonu A dne 4. října 2005 na slavnostním večeru se začátkem v 18.30 h.
Dobrou tradici zakládá celoroční soutěž AURA - Efektivní veletržní účast, která se v roce 2005 uskutečňuje podruhé. Hodnotí se v ní především, nakolik se vystavující společnosti podařilo sladit vzhled, vybavení a zaměření expozice s marketingovými cíli její účasti na veletrhu. V roce 2004 byly mezi oceněnými např. firmy Amit, spol. s r. o., Festo, spol. s r. o. a Schneider Bohemia spol. s r. o. Letos nová kategorie stánků s plochou do 50 m2 dává šanci na úspěch i firmám s těmi nejmenšími stánky.

Konferenční doprovodný program
Po všech pět dní konání obou veletrhů bude na výstavišti probíhat také obsáhlý program doprovodných konferencí, seminářů a pracovních setkání.
Z pohledu redakce časopisu Automa stojí v užším výběru za pozornost zejména X. mezinárodní logistická konference (dvoudenní od od 3. října), konference Integrované inženýrnýství v řízení průmyslových podniků a seminář Systémy řízení podle ISO 9000 a požadavky ce EU (4. října), třídenní 7. celostátní setkání 54 elektrotechniků (od 5. října), seminář Praktické zkušenosti s aplikací norem ISO 9001: 2000 a ISO 14001 (5. října) a konference Elektrické rozvody a elektronická komunikace v budovách a průmyslových rozvodech a Komunikace M2M spolu se semináři Trendy v logistice a dopravě a Rizika přípravy procesů obnovy a náhrady dožívajících výroben elektřiny (6. října).

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Veletrhy Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Je ve všeobecné známosti, že objekty by měly být chráněny hromosvody. Jak ale určit kvalitu systému ochrany před bleskem? Detailnější informace poskytuje ČSN EN 62305-2. Pomůckou pak je free software Milana Kauckého ...
První hromosvodní centrum v České republice bylo před třemi léty otevřeno v odborném učilišti v Chomutově. Minulý týden se objevilo na zcela nové adrese. Vše v souvislosti s narozeninami LUMA Plus a rekonstrukcí jejich sídla ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933